Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγιώνεται το προβάδισμα Μέρκελ έναντι Σουλτς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Παγιώνεται το προβάδισμα Μέρκελ έναντι Σουλτς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων Forsa, η οποία έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern, δείχνει ότι παγιώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών της Άγγελα Μέρκελ έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς στις 14 ποσοστιαίες μονάδες

Νέα δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Δημοσκοπήσεων Forsa, η οποία έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern, δείχνει ότι παγιώνεται το προβάδισμα των Συντηρητικών της Άγγελα Μέρκελ έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς στις 14 ποσοστιαίες μονάδες.

Έτσι, σύμφωνα με το γερμανικό ινστιτούτο, στην πρόθεση ψήφου οι Συντηρητικοί βρίσκονται στο 37%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες μένουν σταθεροί στο 23%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Αριστερά (Die Linke) με 10%, έπεται το ακροδεξιό-λαϊκιστικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) με 9% και ακολουθούν Πράσινοι (Die Gruenen) και Φιλελεύθεροι με 8%.

Aυξημένη αναμένεται η προσέλευση στις κάλπες

Επίσης ειδικοί των εταιρειών σφυγμομετρήσεων αναμένουν αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες της 24ης Σεπτεμβρίου. Ενώ στις τελευταίες εκλογές του 2013 η συμμετοχή έφθασε το 71,5%, φέτος κάνουν λόγο ακόμα και για 80%.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του ινστιτούτου Insa Χέρμαν Μπίνκερτ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «σε αντίθεση με όσα υποστηρίζονται συχνά, οι πολίτες δεν θεωρούν βαρετό τον προεκλογικό αγώνα και ενδιαφέρονται για τα κοινά».

Ανοιχτό παραμένει, ωστόσο, ποιο κόμμα θα καρπωθεί το υψηλότερο ποσοστό προσέλευσης στην κάλπη και αν η αύξηση της συμμετοχής είναι καθοριστική για την έκβαση των εκλογών. Και αυτό διότι τόσο στο κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) όσο και στα αντίπαλά του κόμματα παρατηρείται, ιδίως το τελευταίο διάστημα, συσπείρωση υποστηρικτών.

Κατά την εκτίμηση του επικεφαλής του Insa η πόλωση που προωθεί το AfD έχει οδηγήσει πολλούς ψηφοφόρους στην πεποίθηση ότι οι εκλογές είναι κρίσιμες, άρα έχει νόημα να ψηφίσουν:

«Παρατηρούμε δύο φαινόμενα κινητοποίησης: Πρώτον, το AfD καταθέτει μια νέα πρόταση και δεύτερον προσελκύει αναποφάσιστους στην κάλπη. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η συναισθηματική απόρριψη της προσφυγικής πολιτικής της καγκελαρίου, η οποία συσπειρώνει τους αντιπάλους της Ά. Μέκρελ. Την ίδια στιγμή ωστόσο καταγράφουμε μια κινητοποίηση εκείνων που μάχονται την AfD και όσα πρεσβεύει».

Η καγκελάριος απέρριψε το αίτημα Σουλτς για δεύτερη τηλεμαχία

Το αίτημα του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για μια δεύτερη τηλεμαχία απέρριψε η Καγκελάριος Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild» από τα κεντρικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). «Η ‘Αγγελα Μέρκελ συμμετείχε ευχαρίστως σε μία τηλεοπτική μονομαχία. Αυτό το μοντέλο έχει καθιερωθεί και σε αυτό ας μείνουμε», δήλωσαν οι συνεργάτες της Καγκελαρίου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024