Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Τι συνέβη»: Ποιους κατηγορεί η Κλίντον για την ήττα της

«Τι συνέβη»: Ποιους κατηγορεί η Κλίντον για την ήττα της

Η «ομορφιά» του νέου βιβλίου της Χίλαρι Κλίντον, με τίτλο «Τι συνέβη» έγκειται στο γεγονός πως μπορεί να διαβαστεί και να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Το βιβλίο κυκλοφόρησε επίσημα την Τρίτη και η Χίλαρι απαριθμεί όλους εκείνους τους παράγοντες, οι οποίοι, οδήγησαν, σύμφωνα με την ίδια, τον Τραμπ στην προεδρική καρέκλα.

Η «ομορφιά» του νέου βιβλίου της Χίλαρι Κλίντον, με τίτλο «Τι συνέβη» έγκειται στο γεγονός πως μπορεί να διαβαστεί και να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως.

Θα μπορούσε να διαβαστεί ως «Αυτά συνέβησαν» στην προεκλογική εκστρατεία των αμερικανικών εκλογών του 2016.

Ίσως, πάλι, να πρέπει να διαβαστεί σα να έχει ερωτηματικό στο τέλος της φράσης, «Τι συνέβη;», με το συνδυασμό έντονης αντίδρασης, σα να άκουσε κανείς ένα δυνατό και τρομακτικό ήχο, σαν αυτόν του εκλογικού «σεισμού».

Από την άλλη, όμως, ο τίτλος θα μπορούσε να διαβαστεί με τη χροιά και το χρώμα φωνής που έχει μια μητέρα όταν μπαίνει στο σαλόνι του σπιτιού της και συνειδητοποιεί το χάος και την ακαταστασία που προκάλεσαν τα παιδιά της. «Μα τι συνέβη εδώ;»

Οι αναγνώστες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν το πώς θα διαβάσουν και θα ερμηνεύσουν τον τίτλο του νέου βιβλίου της Χίλαρι, το οποίο κυκλοφόρησε επίσημα την Τρίτη. Άλλωστε, οι πρόσφατες συνεντεύξεις της, αλλά και οι ποικίλες εξηγήσεις που προσφέρονται στο βιβλίο, είναι αρκετά στοιχεία για να καταλήξει ο αναγνώστης στα δικά του συμπεράσματα.

Η Χίλαρι Κλίντον, λοιπόν, απαριθμεί πολλούς παράγοντες, οι οποίοι οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Ποια είναι αυτή; Το γεγονός πως η ίδια κυκλοφορεί το βιβλίο της, τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ διακοσμεί το γραφείο του στο Λευκό Οίκο.

Ανάμεσα σε άλλους, η Χίλαρι κατηγορεί τον πρώην επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη Ρωσία για απόπειρα επίθεσης στη δημοκρατία, αλλά και τον Μπαράκ Ομπάμα για έλλειψη σωστής ενημέρωσης προς το λαό, σε μια περίοδο που η δημοκρατία απειλούνταν και απειλείται.

Παράλληλα, αποδίδει ευθύνες και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς αυτά «έδωσαν μεγάλο έδαφος στον Τραμπ», αλλά και στο φαινόμενο του σεξισμού, το οποίο, σύμφωνα με την ίδια, έπαιξε μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος.

Μετά την ήττα της από τον Ντόναλντ Τραμπ και τους πολλούς «μετανιωμένους» ψηφοφόρους, η Χίλαρι περιγράφει στο βιβλίο την απογοήτευσή της. Δεκάδες γυναίκες την πλησίασαν, εξηγεί, γυναίκες γύρω στα 20, και απολογήθηκαν που δεν ψήφισαν ή που δεν βοήθησαν περισσότερο στην προεκλογική εκστρατεία.

Και η ίδια, ενώ αντιμετώπιζε ευγενικά αυτές τις δηλώσεις, αυτό που θα ήθελε πραγματικά να πει είναι «δεν ψήφισες; Μα πώς γίνεται; Δε φάνηκες συνεπής στα καθήκοντά σου ως πολίτης τη χειρότερη δυνατή στιγμή».

«Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούσαν για άφεση αμαρτιών, κάτι που δε μπορούσα να δώσω», τονίζει η ίδια στο βιβλίο της, με τίτλο «Τι συνέβη».

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024