Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελικώς, στην Ελλάδα ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Τελικώς, στην Ελλάδα ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το Μέγαρο Μαξίμου αισθάνεται ικανοποιημένο από την σημερινή απόφαση της Eldorado Gold να παγώσει την επένδυση της στις Σκουριές. Κι αυτό γιατί το timing που επελέγη από τους Καναδούς ήταν το χειρότερο δυνατό για την κυβέρνηση. Λίγες ώρες μετά την διαβεβαίωση –για πολλοστή φορά το τελευταίο 24ωρο– από τον πρωθυπουργό ότι η χώρα είναι έτοιμη να δεχθεί ξένες επενδύσεις, μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώνει ότι ετοιμάζεται προς αποχώρηση. Το «χτύπημα» είναι μεγάλο.

Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το Μέγαρο Μαξίμου αισθάνεται ικανοποιημένο από την σημερινή απόφαση της Eldorado Gold να παγώσει την επένδυση της στις Σκουριές. Κι αυτό γιατί το timing που επελέγη από τους Καναδούς ήταν το χειρότερο δυνατό για την κυβέρνηση. Λίγες ώρες μετά την διαβεβαίωση – για πολλοστή φορά το τελευταίο 24ωρο – από τον πρωθυπουργό ότι η χώρα είναι έτοιμη να δεχθεί ξένες επενδύσεις, μια από τις μεγαλύτερες ανακοινώνει ότι ετοιμάζεται προς αποχώρηση. Το «χτύπημα» είναι μεγάλο.

Ηδη, η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου από το πρωί. Η καναδική εταιρία στο δελτίο τύπου που εξέδωσε κάνει αναφορά στα προβλήματα που αντιμετώπισε όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία – ειρωνία – ακούσθηκαν μετ’ επιτάσεως και στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο κ. Αλέξης Τσίπρας με Γάλλους επιχειρηματίες που έχουν ήδη επενδύσει στην Ελλάδα.

Η μαγική λέξη είναι «γραφειοκρατία», αν και στην περίπτωση της Eldorado είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε και καμία πολιτική βούληση αυτής της κυβέρνησης να την στηρίξει. Το «πάγωμα» αυτό, την ώρα που έρχεται θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά αρνητικά για τη χώρα και αυτό είναι κάτι που θα κληθεί από σήμερα το πρωί να το αντιμετωπίσει το Μαξίμου.

Γιώργος Μαντέλας

Sports in

LIVE: Μπάγερν – Άρσεναλ

Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν - Άρσεναλ για το Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024