Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάθε κουκί μετράει: Ασθένεια αναβάλλει την ψήφο στη Γερουσία για το Obamacare

Κάθε κουκί μετράει: Ασθένεια αναβάλλει την ψήφο στη Γερουσία για το Obamacare

Σε άλλο ένα δείγμα του πόσο δύσκολο είναι να «ξηλωθεί» το Obamacare, οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας αναγκάστηκαν να αναβάλουν την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο «αντικατάστασης» επειδή ένας γερουσιαστής (και όχι «οποιοσδήποτε», αλλά ο Τζον Μακ Κέιν) αναρρώνει μετά από εγχείρηση. Η ψηφοφορία θα γινόταν αυτήν την εβδομάδα, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος ότι η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία θα μείνει αρραγής.

Σε άλλο ένα δείγμα του πόσο δύσκολο είναι να «ξηλωθεί» το Obamacare, οι Ρεπουμπλικανοί της Γερουσίας αναγκάστηκαν να αναβάλουν την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο «αντικατάστασης» επειδή ένας γερουσιαστής (και όχι «οποιοσδήποτε», αλλά ο Τζον Μακ Κέιν) αναρρώνει μετά από εγχείρηση.

Η ψηφοφορία θα γινόταν αυτήν την εβδομάδα, αλλά κανείς δεν είναι σίγουρος ότι η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία θα μείνει αρραγής.

Όπως ανακοίνωσε αργά το Σάββατο (πρωί Κυριακής, ώρα Αθήνας) ο αρχηγός της ομάδας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ, η ψηφοφορία θα καθυστερήσει εξαιτίας της ασθένειας του Μακ Κέιν.

Ο Μακόνελ χρειάζεται 50 «ναι» για να επιτύχει την έγκρισή του από τη Γερουσία, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους (52 γερουσιαστές έναντι 48 των Δημοκρατικών).

«Όσο ο Τζον αναρρώνει, θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας σε σχέση με το νομοθετικό έργο αλλά θα καθυστερήσουμε την συζήτηση για το Better Care Act», δήλωσε ο Μακόνελ.

Η δήλωση αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση του γραφείου του Μακέιν ότι θα παραμείνει στην Αριζόνα την επόμενη εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση ενός θρόμβου πάνω από το αριστερό του μάτι.

Η αντικατάσταση του νομοσχεδίου του Ομπάμα για την περίθαλψη αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της κυβέρνησης Τραμπ.

Ωστόσο, ήδη δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές έχουν ήδη εκφράσει την αντίθεσή τους στο αναθεωρημένο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε την Πέμπτη.

Ο Μακέιν έχει επίσης εκφράσει ανησυχίες σχετικά με το νομοσχέδιο αυτό αλλά δεν έχει καταστήσει σαφές αν θα το ψηφίσει. Για την ώρα αναπαύεται το σπίτι του και βρίσκεται σε καλή κατάσταση μετά από την επέμβαση της Παρασκευής, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024