Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σουλτς: Οικονομική «ποινή» σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

Σουλτς: Οικονομική «ποινή» σε χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες

Οικονομικό «πέναλτι» στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες και πρόσθετη στήριξη στις συνεπείς χώρες, ζητά ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD και υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς.

Οικονομικό «πέναλτι» στις ευρωπαϊκές χώρες που δεν δέχονται πρόσφυγες και πρόσθετη στήριξη στις συνεπείς χώρες, ζητά ο επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος SPD και υποψήφιος καγκελάριος, Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο dpa, και βάσει εγγράφου με τις θέσεις του που πρόκειται να παρουσιάσει αύριο, Κυριακή, στο Βερολίνο ο Σουλτς θα τονίσει ότι όποιο κράτος – μέλος της ΕΕ αρνείται την αποδοχή προσφύγων θα πρέπει να υφίσταται χειρότερη οικονομική μεταχείριση.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στο εν λόγω έγγραφο, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, το SPD προτίθεται να διαπραγματευτεί σε επίπεδο ΕΕ το ζήτημα της χειρότερης οικονομικής μεταχείρισης των κρατών –μελών που δε συμμετέχουν στην κατανομή των προσφύγων εντός ΕΕ. Αντιθέτως, κράτη που παρέχουν προστασία σε πολλούς πρόσφυγες που χρειάζονται άσυλο θα πρέπει να δέχονται πρόσθετη οικονομική υποστήριξη, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Στο έγγραφο προτάσεων του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος αναφέρεται ότι «κατά την πορεία του σχεδιασμού του επόμενου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, θα διαμορφώσουμε το σχέδιο χρηματοδοτήσεων με τη μορφή μιας συμφωνίας αλληλεγγύης».

Εντός αυτής θα πρέπει να ρυθμίζεται σαφώς «ότι χώρες που αρνούνται την επίδειξη αλληλεγγύης σε σημαντικά ζητήματα, θα πρέπει να υφίστανται χειρότερη οικονομική μεταχείριση και δεν θα μπορούν πλέον να υπολογίζουν στην πλήρη αλληλεγγύη της Γερμανίας και των άλλων κρατών. Η αλληλεγγύη δεν είναι δρόμος μονής κατεύθυνσης. Όποιος αρνείται κατηγορηματικά την αποδοχή προσφύγων ή ασκεί πολιτικές φορολογικού dumping και ενός καταστρεπτικού φορολογικού ανταγωνισμού, συμπεριφέρεται μη αλληλέγγυα» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο ίδιο έγγραφο.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του εγγράφου επίσης, η Ευρώπη χρειάζεται ένα μηχανισμό που να επιτρέπει την άμεση αποσυμφόρηση μίας χώρας με την μεταφορά προσφύγων σε άλλες χώρες της ΕΕ. Τα κράτη που εκπληρώνουν το καθήκον τους, θα πρέπει, σύμφωνα με το SPD, να λαμβάνουν οικονομική βοήθεια.

«Κράτη που δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να λαμβάνουν υποστήριξη, επί παραδείγματι για την κατασκευή εγκαταστάσεων, σχολείων ή για παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης» αναφέρεται στο έγγραφο του Μάρτιν Σουλτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024