Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Η Βρετανία αναγνωρίζει πως πρέπει να καταβάλει ποσά για το Brexit

Η Βρετανία αναγνώρισε για πρώτη φορά εγγράφως ότι θα πρέπει να καταβάλει χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αποχωρεί από την ΕΕ, επιδιώκοντας να υποβαθμίσει μια διαμάχη για τον λεγόμενο «λογαριασμό Brexit» της χώρας. Το ύψος του ποσού φυσικά είναι άλλο ζήτημα, και φαίνεται ότι βρίσκεται μεταξύ των δύσκολων σημείων στις περίπλοκες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Η Βρετανία αναγνώρισε για πρώτη φορά εγγράφως ότι θα πρέπει να καταβάλει χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αποχωρεί από την ΕΕ, επιδιώκοντας να υποβαθμίσει μια διαμάχη για τον λεγόμενο «λογαριασμό Brexit» της χώρας.

Το ύψος του ποσού φυσικά είναι άλλο ζήτημα: Ο βρετανός ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον είχε πει προ ημερών πως η ΕΕ ζητά «εκβιαστικά υψηλό» ποσό, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως η ενδεδειγμένη απάντηση στα όσα ζητούν οι «27» είναι «σφυρίξτε μας».

Όπως ανέφερε σε γραπτή της δήλωση στο βρετανικό Κοινοβούλιο η αναπληρώτρια υπουργός για το Brexit Τζόις Ανιλέι, «η κυβέρνηση υπήρξε σαφής ότι θα εργαστούμε με την ΕΕ για να καθοριστεί μια δίκαιη διευθέτηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου ως κράτους-μέλους που αποχωρεί».

Στο έγγραφο αναφέρεται ξεκάθαρα η «οικονομική διευθέτηση» με την ΕΕ. «Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποχρεώσεις προς την ΕΕ, και η ΕΕ υποχρεώσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, που θα επιβιώσουν της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου – και αυτά χρειάζεται να επιλυθούν».

Ενώ η γλώσσα της δήλωσης είναι λιτή, είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία αναγνωρίζει γραπτώς την ανάγκη να υπάρξει μια οικονομική διευθέτηση, επισημαίνει το Bloomberg.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024