Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συζήτηση για το μέλλον των μουσείων με 15 ξένους ομιλητές στην Αθήνα

Συζήτηση για το μέλλον των μουσείων με 15 ξένους ομιλητές στην Αθήνα

Ερωτήματα που περιστρέφονται γύρω από την αρχαιολογία και τη σύγχρονη τέχνη, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης της documenta 14 στην Αθήνα. Η εκδήλωση, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 19:00 στο Ινστιτούτο Γκέτε, τιτλοφορήθηκε από την επιμελήτρια Μαρίνα Φωκίδη Digging into the Future (Ανασκάπτοντας το μέλλον).

Ερωτήματα που περιστρέφονται γύρω από την αρχαιολογία και τη σύγχρονη τέχνη, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης της documenta 14 στην Αθήνα, όπου 15 διευθυντές/διευθύντριες μουσείων και επιμελητές/επιμελήτριες από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης θα ανταλάξουν τις απόψεις τους.

Η εκδήλωση, στην οποία η είσοδος είναι ελεύθερη και είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 19:00 στο Ινστιτούτο Γκέτε, τιτλοφορήθηκε από την επιμελήτρια Μαρίνα Φωκίδη Digging into the Future (Ανασκάπτοντας το μέλλον).

Εξακολουθούν σήμερα τα μουσεία να είναι οι κατάλληλοι χώροι για την παρουσίαση, την τεκμηρίωση, τη διάδοση και την αρχειοθέτηση, ή ακόμη για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον θεατή και στο αντικείμενο; Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τα μουσεία αλλά και ο τρόπος που τα μουσεία στρέφονται προς την κοινωνία βρίσκονται σε διαδικασία αλλαγής. Η εκδήλωση της documenta επικεντρώνεται, έτσι, στα νέα μοντέλα, τις νέες μεθόδους και τους αρχιτεκτονικούς σχεδιασμούς, που προχωρούν πέρα από τις συμβατικές προσεγγίσεις του θέματος.

Δεκαπέντε διευθυντές/διευθύντριες μουσείων και επιμελητές/επιμελήτριες από διάφορες χώρες της Νότιας Αμερικής, της Αφρικής και της Ευρώπης προσκλήθηκαν να εξετάσουν τα ζητήματα αυτά. Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει ήδη τρεις συναντήσεις – στη Βραζιλία, τη Βολιβία και τη Νότια Αφρική.

Θέματα των συναντήσεων ήταν η διαχείριση των συλλογών, ο υβριδισμός, η αποαποικιοποίηση και η συμμετοχή των κοινοτήτων. Γνώση και ιδέες διαδίδονται από το νότο στο βορρά και το αντίστροφο.

Πληροφορίες
Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017, 19:00
στο Goethe-Institut Athen
Ομήρου 14-16, Αθήνα,
Τηλ. 210 3661000
Είσοδος ελεύθερη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024