Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ισόβια στον «δράκο των ασανσέρ»

Ισόβια στον «δράκο των ασανσέρ»

Ισόβια κάθειρξη ήταν η τιμωρία που επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον αποκαλούμενο «δράκο των ασανσέρ», ο οποίος κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος 21 χρόνια μετά, για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, στον Λυκαβηττό.

Ισόβια κάθειρξη ήταν η τιμωρία που επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον αποκαλούμενο «δράκο των ασανσέρ», ο οποίος κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος 21χρόνια μετά, για τη δολοφονία του 21χρονου Νικήτα Κορωνιού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, στον Λυκαβηττό.

Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη κατά πλειοψηφία (5 – 2), καθώς δύο μέλη είχαν την άποψη ότι ο 44χρονος έπρεπε να αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον κατηγορούμενο, που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για βιασμούς 28 γυναικών την περίοδο 1996 – 1997 και καταδικάστηκε σε 179 χρόνια και ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του.

Λίγο νωρίτερα την ενοχή του κατηγορούμενου είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας.

Στο επίκεντρο της αγόρευσης της εισαγγελέως βρέθηκε το παλαμικό αποτύπωμα του 44χρονου, το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος και τον έφερε στο εδώλιο.

Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτήρισε το αποτύπωμα «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που αποδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο».

«Ο κατηγορούμενος θα μπορούσε να είναι πιο ειλικρινής στην απολογία του απέναντι στο δικαστήριο και τη μνήμη του νεκρού»τόνισε.

Στην απολογία του ο 44χρονος ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του 21χρονου. «Δε θέλω να δικαστώ για το παρελθόν μου»είπε, τονίζοντας πως, ενώ ο ίδιος μπαινοβγαίνει στη φυλακή επί σειρά ετών, η Αστυνομία ταυτοποίησε το αποτύπωμά του στο αυτοκίνητο που έγινε το έγκλημα με τόσα χρόνια καθυστέρηση.

Μίνα Μουστάκα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024