Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Μπλόκο» της Ελλάδας σε κείμενο της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα

«Μπλόκο» της Ελλάδας σε κείμενο της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα

Η Ελλάδα μπλόκαρε κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την Κίνα για τις πρακτικές της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με το πρακτορείο, ευρωπαίοι διπλωμάτες σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή της Ελλάδας υπονομεύει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της καταστολής του Πεκίνου κατά ακτιβιστών και αντιφρονούντων.

Η Ελλάδα μπλόκαρε κείμενο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επικρίνει την Κίνα για τις πρακτικές της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ευρωπαίοι διπλωμάτες σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή της Ελλάδας υπονομεύει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της καταστολής του Πεκίνου κατά ακτιβιστών και αντιφρονούντων.

Η ΕΕ αναμενόταν να προβεί σε δήλωση επί του θέματος την περασμένη εβδομάδα στη διάρκεια του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, αλλά δεν κατάφερε να επιτύχει την απαιτούμενη ομοφωνία από τα 28 κράτη μέλη.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία και την οργάνωση Human Rights Watch αυτή είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ δεν κατόρθωσε να κάνει την ανακοίνωσή της στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει το Reuters, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών είπε ότι η Αθήνα μπλόκαρε το κείμενο και το αποκάλεσε «μη εποικοδομητική κριτική προς την Κίνα», σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να λάβουν χώρα συνομιλίες ανάμεσα σε ΕΕ και Κίνα εκτός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024