Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος οι στολισμοί σε γάμους και βαφτίσεις στη Φθιώτιδα

Τέλος οι στολισμοί σε γάμους και βαφτίσεις στη Φθιώτιδα

Απαγορεύει τους στολισμούς εντός και εκτός εκκλησιών σε γάμους και βαφτίσεις ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, με αυστηρή εντολή του προς τους ιερείς στη γεωγραφική ακτίνα της αρμοδιότητάς του. «Η ως άνω σύστασή μου δεν είναι προτροπή ή συμβουλή, αλλά είναι εντολή και οφείλετε να συμμορφωθείτε απολύτως με τη νέα πραγματικότητα» σημειώνει.

Απαγορεύει τους στολισμούς εντός και εκτός εκκλησιών σε γάμους και βαφτίσεις ο μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, με αυστηρή εντολή του προς τους ιερείς στη γεωγραφική ακτίνα της αρμοδιότητάς του.

«Φωτιζόμενες γλάστρες με δεκάδων μέτρων κορδέλες και τού­λια, αψίδες με ψεύτικα άνθη, παιδικά παιχνίδια με διάφορα φουσκωτά, μάγισσες με πρό­σω­πα του παραμυθόκοσμου και άλλα πολλά συνθέτουν τη διακόσμη­ση μερικών Μυστη­ρί­ων, η οποία και κόστος μεγάλο έχει, μάλιστα προκλητικό για την εποχή της οἰκονο­μι­κής στε­νότητος και κτυπητή ασέβεια» αναφέρει σε επιστολή του.

Τονίζει ότι η εικόνα που παρουσιάζουν ορισμένοι ναοί κατά την τέλεση μυστηρίων είναι «εντελώς ξένη προς την ιερότητα του χώρου και την ευπρέπεια των μυστηρίων» και σημειώνει ότι οι ιερείς είναι απολύτως υπεύθυνοι απέναντι στη σύσταση αυτή.

«Η ως άνω σύστασή μου δεν είναι προτροπή ή συμβουλή, αλλά είναι εντολή και οφείλετε να συμμορφωθείτε απολύτως με τη νέα πραγματικότητα» καταλήγει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Οριστικό deal του Ολυμπιακού με Μπαρτζώκα – Ανανεώνει μέχρι το 2027»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τα έχει βρει οριστικά με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και θα υπογράψει συμβόλαιο τουλάχιστον μέχρι το 2027 – Θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί η συμφωνία!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024