Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού την Τρίτη 20 Ιουνίου, προβαίνουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, που πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας στα τμήματα των εργατών και οδηγών.

Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, προβαίνουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, που πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας στα τμήματα των εργατών και οδηγών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, «η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας και όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο προβαίνουμε σε κινητοποιήσεις, για να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία του Οργανισμού μας», καθώς «τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε πρωτόγνωρα γεγονότα εκ μέρους της Διοίκησης, που μας δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά πολύ βαριάς αμέλειας για την περιουσία του Θεάτρου, αλλά κυρίως ζητήματα ηθικής τάξεως, τα οποία δεν έχουμε ξανασυναντήσει στα τόσα χρόνια λειτουργίας του Εθνικού Θεάτρου».

Η ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη «μεγάλη καταστροφή» που έγινε τον Δεκέμβριο 2016 όταν «αποσπάστηκε μεγάλη ποσότητα καλωδίων της πάγιας ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του θεάτρου «Σχολείον» και σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος είναι της τάξης των 70.000 ευρώ». Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι «για την αφαίρεση τους, χρειάστηκε να εργαστούν οι κλέφτες για πολλές μέρες» και πως οι «παρεμβάσεις μας για να κληθεί αμέσως η αστυνομία, τόσο στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή όσο και στον Πρόεδρο του Δ.Σ., δεν εισακούστηκαν. Αντιθέτως, δεν έχει πάρει αποτυπώματα η αστυνομία, δεν έχει κληθεί ο Εισαγγελέας, δεν έχει γίνει τίποτα για να καταγγελθεί η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία που πρακτικά απέτυχε στο έργο της και ήταν υπεύθυνη για τη φύλαξη του χώρου επί 24ώρου βάσεως», σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον, αναφέρουν ένα άλλο συμβάν, «που συγκεντρώνει όλη την προσοχή της διοίκησης. Εργαζόμενος του χώρου στον οποίο έγινε η κλοπή, καταγγέλλει ότι του ασκήθηκε λεκτική βία, εκ μέρους εργατών, η οποία και κινεί τον τιμωρητικό μηχανισμό εκ μέρους της Διοίκησης, χωρίς ακρόαση των εμπλεκομένων μερών, χωρίς αποδείξεις. Η δε καταγγελία στη συνέχεια αναιρείται εγγράφως από τον καταγγέλλοντα, «ως μη γενόμενη». Μέσα σε αυτό το μη παραγωγικό κλίμα πέφτει, ως κεραυνός εν αιθρία, η απόφαση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, να μην ανανεώσει τη σύμβαση τριών συναδέλφων, τιμωρώντας τους γι’ αυτήν τη φανταστική διένεξη, και ταυτόχρονα αφήνοντας να αιωρείται μία σύνδεση του γεγονότος της διένεξης με την κλοπή».

«Στις παρεμβάσεις μας για άμεση διαλεύκανση των δύο υποθέσεων, για να σταματήσει το ανήθικο κυνηγητό μαγισσών και να λάμψει η αλήθεια, τόσο ο Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου όσο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ανένδοτοι», υπογραμμίζει το Σωματείο Εργαζομένων, που ζητά:
– Την άμεση και απαρέγκλιτη διαλεύκανση της υποτιθεμένης διένεξης, της κλοπής των καλωδίων, την κοινοποίηση των ενοχοποιητικών στοιχείων, τον καταλογισμό ευθυνών και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.
– Να σταματήσει ο καταλογισμός ευθυνών με την μέθοδο των διαρροών και η σπίλωση της υπόληψης των τριών εργατών, πριν την ολοκλήρωση της νόμιμης διαδικασίας.
– Την παράταση των συμβάσεων των τριών συναδέλφων από το τμήμα εργατών, σύμφωνα με τις ανάγκες του Θεάτρου.
Επιπλέον, ενημερώνουν ότι καταθέτουν «μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, για την διερεύνηση της κλοπής και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024