Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεννηματά: Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας

Γεννηματά: Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας

«Σήμερα παίζεται η τρίτη πράξη του δράματος για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους» είπε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

«Σήμερα παίζεται η τρίτη πράξη του δράματος για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους» είπε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων και έκανε λόγο για κακοπαιγμένη παράσταση και «καρικατούρα του δικομματισμού που δεν κόβει εισιτήρια».

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο της ΝΔ, χωρίς να περιμένει να ακούσει τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών.

Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός δεν αντέχει να ακούσει άλλη κριτική. Έτσι δεν είναι, κύριε Τσίπρα; Θα μιλήσουμε λοιπόν όποτε μας ορίσετε», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξήγησε ότι είχαν δοθεί συγκεκριμένες ώρες ομιλίας στους πολιτικούς αρχηγούς έπειτα από συνεννοήσεις με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών για το απόγευμα.

«Στο διάστημα 5:30 με 6:30, επειδή δεν υπήρχε διαθεσιμότητα, τουλάχιστον από δύο πολιτικούς αρχηγούς -και δεν είναι της παρούσης να αναφέρω- μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις υπηρεσίες, απ’ ό,τι είδατε μίλησαν 4 ή 5 επιπλέον συνάδελφοι από αυτούς που ήταν στη λίστα, ενώ δεν μίλησαν 66 από αυτούς που ήταν στη λίστα, και επιπλέον 2 υπουργοί από αυτούς που θα μιλούσαν ύστερα. Κι έτσι καλύφθηκε αυτό το κενό και περάσαμε κατευθείαν στους χρόνους που αφορούσαν τους υπόλοιπους. Έτσι έγινε. Δεν πρόκειται περί μεθόδευσης», είπε ο Νίκος Βούτσης.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέστησε σαφές ότι οι βουλευτές της δεν θα ψηφίσουν ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου» και για «εκχώρηση της διαχείρισης των οικονομικών του κράτους που είναι η σοβαρότερη παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στη σύγχρονη ιστορία μας».

«Είναι μια συμφωνία ντροπής. Είναι πρόκληση να μας ζητούν να ψηφίσουμε τα δήθεν αντίμετρα. Όχι σε όλα τα μέτρα και τα αντίμετρα που φέρνετε σήμερα. Η καθυστέρηση της κυβέρνησης δεν ήταν τυχαία. Έδωσε τη δυνατότητα να μπουν μέτρα που δεν ήταν στη συζήτηση το φθινόπωρο. «Τα έδωσε όλα» συνειδητά στους δανειστές. Από το «go back κυρία Μέρκελ» στο «welcome home κυρία Μέρκελ». Σε λίγο θα τους δώσετε και τα κλειδιά»,ανέφερε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχετικά με το χρέος και τις συζητήσεις που γίνονται, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εγκατέλειψε την απόφαση του Eurogroup του 2012 για το χρέος, πριμοδότησε τους Ευρωπαίους τραπεζίτες με 6 δισ. ευρώ (κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα), πήρε αόριστες υποσχέσεις το 2016 και τώρα λέει στους δανειστές «δώστε ό,τι προαιρείστε» για να σώσουμε τα προσχήματα». Τέρμα η πλάκα. Δεν δικαιούστε, δεν σας παίρνει να φέρετε τίποτα λιγότερο από την απόφαση του 12», ανέφερε απευθυνόμενη προς την κυβέρνηση.

Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον κατηγόρησε ότι «οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία το καλοκαίρι του 2015», με δεύτερη πράξη του «την εκχώρηση του δημοσίου πλούτου για 99 χρόνια και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με 9 δισ. μέτρα».

«Μιλάμε για 4ο μνημόνιο γιατί έχει δεσμεύσεις έως το 2021. Αλυσοδέσατε τη χώρα, επιβάλετε την επιτροπεία του ΔΝΤ χωρίς χρηματοδότηση. Ποτέ δεν διαπραγματευθήκατε σοβαρά, περιοριστήκατε σε επικοινωνιακές κορώνες» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε: «Τέρμα η πλάκα, τα δίνετε όλα για να κρατήσετε την καρέκλα. Από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πήγαμε στην άνευ όρων παράδοση, από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» φθάσαμε «στο κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη». Λέγατε «δεν πρόκειται να συμφωνήσω ούτε σε ένα ευρώ νέα μέτρα»…».

Επίσης, άσκησε έντονη κριτική για «σκανδαλολογία της κυβέρνησης για αντιπερισπασμό, με κατασυκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων, ιδιαίτερα της δικής μας παράταξης. Χτίζει μεθοδικά τη δική του διαπλοκή. Η παράταξή μας ούτε εκφοβίζεται ούτε εκβιάζεται. Διαφάνεια γι’ όλους, διαφάνεια παντού. Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε. Ο πρωθυπουργός έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα του. Αφού απέτυχε με τον Καλογρίτσα να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel, συνεχίζει τώρα με άλλον επιχειρηματία στον οποίο χαρίζει δεκάδες εκατ. ευρώ, την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης. Ως εδώ. Η καταδίκη του ελληνικού λαού θα πέσει πολύ βαριά στις πλάτες σας. Και αν νομίζετε ότι ο λαός θα σας στηρίξει, ιδού η Ρόδος, παραιτηθείτε. Αλλά δεν τολμάτε», σημείωσε.

Τέλος, η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθεί επικοινωνιακά να παίξει ακόμα και με τη λέξη «αλλαγή» – τη λέξη σύμβολο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη, για να εκφράσει τις μεγάλες τομές που έγιναν στην χώρα, στην κοινωνία, στους θεσμούς, στο κοινωνικό κράτος, στην εξωτερική μας πολιτική στην δεκαετία του ’80. Η αλλαγή, ως προοδευτικό κίνημα και ως πολιτική, κύριοι της ΝΔ, δεν πλαστογραφείται, ούτε αντιγράφεται. Ματαιοπονείτε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024