Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λαγκάρντ: Πρέπει να αποφασιστούν «πιο λογικά» πρωτογενή πλεονάσματα

Λαγκάρντ: Πρέπει να αποφασιστούν «πιο λογικά» πρωτογενή πλεονάσματα

Τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα αποφασιστούν για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι «πιο λογικά», διότι αυτά θα καθορίσουν το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του χρέους που απαιτείται, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, τόνισε η Κρ.Λαγκάρντ. Υπενθύμισε ότι η βιωσιμότητα του χρέους είναι βασικός όρος για τη συμμετοχή του Ταμείου, όπως και η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, πεδίο που παραδέχθηκε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. Επιμένει, ωστόσο, ότι σε φορολογικό και ασφαλιστικό απαιτούνται κι άλλα βήματα.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα αποφασιστούν για το ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να είναι «πιο λογικά», διότι αυτά θα καθορίσουν το μέγεθος της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που απαιτείται, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Αυτό επισήμανε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσινγκτον.

Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να εξετάσει τα πρωτογενή πλεονάσματα του ελληνικού προγράμματος πριν το Ταμείο αποφανθεί για τη βιωσιμότητα του χρέους, που, όπως είπε, αποτελεί μία από τις δύο προϋποθέσεις που έχει θέσει για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα πρέπει να είναι λογικά (reasonable).

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η εφαρμογή αξιόπιστου πακέτου μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό το μέτωπο, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, υπάρχουν ακόμη ανοικτά ζητήματα στο φορολογικό και ασφαλιστικό, τα οποία θα πρέπει να κλείσουν όταν θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024