Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βερολίνο προς Ερντογάν: Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι

Βερολίνο προς Ερντογάν: Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι

Στο «κόκκινο» η ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ να γνωστοποιεί ότι μετέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο Ερντογάν «ξεπέρασε τα όρια» με τις κατηγορίες περί «ναζιστικών πρακτικών» σε βάρος της Μέρκελ. «Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι» τονίζει ο Γκάμπριελ.

Στο «κόκκινο» η ένταση στις σχέσεις Άγκυρας-Βερολίνου με τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ να γνωστοποιεί ότι μετέφερε στον Τούρκο ομόλογό του ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «ξεπέρασε τα όρια» με τις κατηγορίες περί «ναζιστικών πρακτικών» σε βάρος της Άνγκελα Μέρκελ.

«Δείχνουμε ανοχή αλλά δεν είμαστε ηλίθιοι» τονίζει ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Passauer Neue Presse και η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο φύλλο της Δευτέρας.

«Για αυτόν τον λόγο διεμήνυσα ξεκάθαρα στον Τούρκο ομόλογό μου [Μεβλούτ Τσαβούσογλου] ότι εδώ ξεπέρασαν ένα όριο» με τις «σοκαριστικές» δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Βράζοντας» για τη μαζική διαδήλωση Κούρδων στη Φρανκφούρτη, το Σάββατο, σε αντιδιαστολή με την απαγόρευση προεκλογικών συγκεντρώσεων παρουσία υπουργών του στο γερμανικό έδαφος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Μέρκελ την Κυριακή επαναλαμβάνοντας τα περί «ναζιστικών πρακτικών», αλλά και τις κατηγορίες ότι είναι «πράκτορας της τρομοκρατίας» ο κρατούμενος ανταποκριτής της Die Welt.

Ο Ερντογάν έχει κάνει «καραμέλα» από τις αρχές Μαρτίου τις κατηγορίες κατά της Γερμανίας περί «ναζιστικών πρακτικών», με αποτέλεσμα να προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Βερολίνου, των Βρυξελλών και του Παρισιού.Τις ίδιες κατηγορίες απηύθυνε και στην Ολλανδία η οποία εμπόδισε επίσης την επίσκεψη Τούρκων υπουργών στη χώρα.

«Όταν τους αποκαλούν ναζί, δεν τους αρέσει. Διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους. Ιδιαίτερα η Μέρκελ» δήλωσε την Κυριακή στην ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. «Όμως καταφεύγεις αυτή τη στιγμή σε ναζιστικές πρακτικές» είπε ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην Γερμανίδα καγκελάριο.

«Ενάντια σε ποιον; Στους αδελφούς μου Τούρκους πολίτες στη Γερμανία και στους αδελφούς υπουργούς» συνέχισε αναφερόμενος στο μπλόκο στην διεξαγωγή προεκλογικής εκστρατείας στο γερμανικό έδαφος υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα που θα τον αναδείξει σε απόλυτο κυρίαρχο.

«Η μασκαράτα τελείωσε!» είπε, κατηγορώντας την Ευρώπη ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Τουρκία ανακοίνωσε επίσης την Κυριακή ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πραγματοποίηση, το Σάββατο, διαδήλωσης Κούρδων στη Φρανκφούρτη στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες κρατούσαν σημαίες του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και καλούσαν υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου.

Η Γιούλια Κλέκνερ, στενή συνεργάτιδα της καγκελαρίου και αντιπρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) ζήτησε να δοθεί «αποφασιστική» απάντηση στην Άγκυρα: «Ο κ. Ερντογάν έχει ακόμη τα λογικά του;» διερωτήθηκε ζητώντας να ακυρωθεί η οικονομική βοήθεια «ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ» που χορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία.

Από την πλευρά του ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος την Κυριακή εξελέγη πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Ερντογάν «ανάξιες για αρχηγό κράτους».

«Η Τουρκία εξελίσσεται σε απολυταρχικό κράτος» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ARD.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024