Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΚ: Με απόλυτη διαφάνεια οι διαδικασίες χρηματοδότησης ταινιών

ΕΚΚ: Με απόλυτη διαφάνεια οι διαδικασίες χρηματοδότησης ταινιών

Σε δημοσιεύματα που επικρίθηκαν έντονα από ανθρώπους του κινηματογράφου και θέτουν στο στόχαστρό τους το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τη χρηματοδότηση της νέας ταινίας της Ρηνιώς Δραγασάκη -λόγω της συγγενικής της ιδιότητας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη- απαντά το ΕΚΚ. Σε ανακοίνωσή του, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου επισημαίνει ότι «με διαφάνεια και καθορισμένες διαδικασίες στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο και τους νέους δημιουργούς».

Σε δημοσιεύματα που επικρίθηκαν έντονα από ανθρώπους του κινηματογράφου και θέτουν στο στόχαστρό τους το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου για τη χρηματοδότηση της νέας ταινίας της Ρηνιώς Δραγασάκη -λόγω της συγγενικής της ιδιότητας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη- απαντά το ΕΚΚ.

Σε ανακοίνωσή του, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου επισημαίνει ότι «με διαφάνεια και καθορισμένες διαδικασίες στηρίζει τον ελληνικό κινηματογράφο και τους νέους δημιουργούς».

Κατά της Ρ.Δραγασάκη και του Κέντρου Κινηματογράφου είχαν στραφεί δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες που επέκριναν την επιχορήγηση του Cosmic Candy, νέας ταινίας της σκηνοθέτιδος.

Πολλοί άνθρωποι του κινηματογράφου έσπευσαν να επικρίνουν τα δημοσιεύματα, σημειώνοντας την πορεία της Ρ.Δραγασάκη στον χώρο του κινηματογράφου εδώ και κάποια χρόνια.

Όπως σημειώνει το Κέντρο Κινηματογράφου «το Cosmic Candy είναι μια ελληνογαλλική συμπαραγωγή, με σκηνοθέτη την Ρηνιώ Δραγασάκη. H ταινία έχει ήδη καλύψει το χρηματοδοτικό της πλάνο από ελληνικά και ξένα κεφάλαια, ενώ συγχρόνως έχει ήδη εξασφαλίσει τη διανομή της στην Ελλάδα και στη Γαλλία».

«Η Ρηνιώ Δραγασάκη δραστηριοποιείται με συνέπεια στον κινηματογράφο από το 2001 και πραγματοποιεί την πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία το 2017. Έχει ήδη στο ενεργητικό της δύο εξαιρετικά επιτυχημένες ταινίες μικρού μήκους. Με την ταινία της Ο Μπαμπάς μου, ο Λένιν και ο Φρέντυ (2011) κερδίζει τρία βραβεία στο φεστιβάλ Δράμας και το βραβείο Καλύτερης Ταινίας μικρού μήκους από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (2012), ενώ συμμετέχει και βραβεύεται και σε πολλά άλλα διεθνή φεστιβάλ» τονίζει το κέντρο κινηματογράφου.

«Με την ταινία της Προαύλιο (2013) συμμετέχει και βραβεύεται σε πολλά φεστιβάλ με σημαντικότερη διάκριση την επιλογή της στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2014 όπου συμμετέχει στο πρόγραμμα 14 Plus Generation» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η Ρηνιώ Δραγασάκη τυγχάνει και κόρη του Γιάννη Δραγασάκη, νυν αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Δεν νομιμοποιείται ο αποκλεισμός της από οποιαδήποτε αξιολόγηση και δεν είναι θεμιτό να στοχοποιείται για την συγγενική της ιδιότητα» τονίζει το ΕΚΚ.

Το Κέντρο Κινηματογράφου αναφέρει επίσης όλους τους νέους σκηνοθέτες για ταινίες των οποίων υπήρξε προέγκριση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του βασικού προγράμματος και του προγράμματος για νέους σκηνοθέτες.

Οι ταινίες νέων δημιουργών που χρηματοδοτήθηκαν σε αυτά τα προγράμματα είναι:

Μήλο του Χρήστου Νίκου (130.000 ευρώ) Βασικό Πρόγραμμα

Παρί του Σιαμάκ Ετεμαντί (130.000 ευρώ) Βασικό Πρόγραμμα

Πλανόδιος Ράφτης της Λίζα Σόνια Κέντερμαν (130.000 ευρώ) Βασικό Πρόγραμμα

Digger του Τζώρτζή Γρηγοράκη (140.000 ευρώ) Βασικό Πρόγραμμα

Cosmic Candy της Ρηνιώς Δραγασάκη (130.000 ευρώ) Βασικό Πρόγραμμα

Θερμοκήπιο του Νίκου Κρητικού (110.000 ευρώ) Πρόγραμμα Νέοι Σκηνοθέτες

Memory Reloaded του Πάνου Παπά (90.000 ευρώ) Βασικό Πρόγραμμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024