Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό κράτηση ο ανταποκριτής της Welt στην Τουρκία

Υπό κράτηση ο ανταποκριτής της Welt στην Τουρκία

O ανταποκριτής στην Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, κρατείται από την τουρκική αστυνομία από την Τρίτη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η συντακτική ομάδα της εφημερίδας. Ο δημοσιογράφος, ηλικίας 43 ετών, αναζητείτο από την αστυνομία εξαιτίας των άρθρων που έγραψε με θέμα την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

O ανταποκριτής στην Τουρκία της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, Ντενίζ Γιουτζέλ, κρατείται από την τουρκική αστυνομία από την Τρίτη, ανακοίνωσε την Παρασκευή η συντακτική ομάδα της εφημερίδας.

Ο δημοσιογράφος, ηλικίας 43 ετών, αναζητείτο από την αστυνομία εξαιτίας των άρθρων που έγραψε με θέμα την επίθεση χάκερ στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, υπουργού Ενέργειας και γαμπρού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τα μηνύματα αυτά αποκαλύπτουν τις πολιτικές πιέσεις της τουρκικής κυβέρνησης σε πολλά ΜΜΕ και την στρατηγική χειραγώγησης της κοινής γνώμης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο Γιουτζέλ προσήλθε την Τρίτη στην αστυνομική διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης για να απαντήσει στα ερωτήματα των ερευνητών» γράφει η εφημερίδα στο ιστότοπό της.

«Οι αρχές τον κατηγορούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, χρήση (προσωπικών) δεδομένων και τρομοκρατική προπαγάνδα» επισημαίνεται.

Σύμφωνα με τη Die Welt, άλλοι 6 δημοσιογράφοι που ασχολήθηκαν με αυτήν την υπόθεση έχουν συλληφθεί, τρεις εξ αυτών παραμένουν υπό κράτηση.

«Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει στο ζήτημα του σεβασμού του Κράτους Δικαίου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η έντιμη επαλήθευση (των γεγονότων) θα αποδείξει την αθωότητά του» τόνισε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ουλφ Πόσαρτ, επισημαίνοντας το γεγονός ότι ο δημοσιογράφος παραδόθηκε στην αστυνομία, ενώ απηύθυνε έκκληση για την αποφυλάκισή του.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 16ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία, περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και δεν έχουν προς το παρόν δικαστεί, 170 ΜΜΕ έκλεισαν και 775 διαπιστεύσεις δημοσιογράφων ανακλήθηκαν, σύμφωνα με τον απολογισμό οργανώσεων προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024