Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τόσκας για πυροσβέστες: Δεν γινόταν τίποτα καλύτερο

Τόσκας για πυροσβέστες: Δεν γινόταν τίποτα καλύτερο

«Αναγκαστήκαμε να φέρουμε αυτήν τη μεταβατική διάταξη, που δεν μας ικανοποιεί κι εμάς, αλλά δεν μπορούσε γίνει τίποτα καλύτερο τώρα» ξεκαθάρισε για το θέμα των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Υπογράφηκε η ανανέωση θητείας για άλλους 1.600 πυροσβέστες, ενώ ίδιος με πέρυσι είναι ο προγραμματισμός για τους εποχικούς.

«Αναγκαστήκαμε να φέρουμε αυτήν τη μεταβατική διάταξη, που δεν μας ικανοποιεί κι εμάς, αλλά δεν μπορούσε γίνει τίποτα καλύτερο τώρα» ξεκαθάρισε για το θέμα των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι διατηρεί, και με την τροπολογία, την οποία έφερε την Πέμπτη, την εργασιακή ανωμαλία στο Πυροσβεστικό Σώμα, που της κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό να μελετήσει καλύτερα την τροπολογία του ΚΚΕ και όλες τις λύσεις που μπορεί να υπάρξουν, ώστε να τελειώσει οριστικά αυτό το ζήτημα. Επίσης, ζήτησε να πληροφορηθεί τι θα γίνει με τους πυροσβέστες, που δεν εμπίπτουν στη χθεσινή ρύθμιση και επίσης με τους εποχικούς.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, έχει υπογραφεί η ανανέωση των θητείας των 1.600 πυροσβεστών -πέραν δηλαδή των 2.093, οι οποίοι εντάσσονται στη διάταξη που ψηφίστηκε χθες- και έχει λήξει αυτό το θέμα. Για τους εποχικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Τόσκας ενημέρωσε ότι θα υλοποιηθεί και φέτος ο περσινός προγραμματισμός.

«Το θέμα των πυροσβεστών, όλων των κατηγοριών, αποτελεί τεράστια στρέβλωση, που έρχεται από μακριά. Οι επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων δημιούργησαν τέτοιες καταστάσεις που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση σήμερα» απάντησε, εξάλλου, στα ερωτήματα του κ. Κατσώτη.

Αναφερόμενος στην χθεσινή τροπολογία, ο κ. Τόσκας, τόνισε πως η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να δώσει μία λύση που μπορεί να μην ικανοποιεί το 100% τις προσδοκίες και αυτό που προέβλεπε ο νόμος. Αλλά, όπως εξήγησε, δεν είχε γίνει τίποτα για υλοποίηση του νόμου από το 2011 και όταν ξεκίνησαν οι κινήσεις για την υλοποίησή του, «προσκρούσαμε σε παράγοντες που έχουν σχέση και με τους θεσμούς».

«Πρέπει να συμμαζέψουμε την κατάσταση και τις στρεβλώσεις που μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Γι’ αυτό αναγκαστήκαμε να φέρουμε αυτήν τη μεταβατική διάταξη που δεν μας ικανοποιεί κι εμάς, αλλά δεν μπορούσε γίνει τίποτα καλύτερο τώρα» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024