Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πακιστάν: Δεκάδες ένοπλοι νεκροί, κύμα συλλήψεων μετά το μακελειό σε τέμενος

Πακιστάν: Δεκάδες ένοπλοι νεκροί, κύμα συλλήψεων μετά το μακελειό σε τέμενος

Οι πακιστανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν εξοντώσει τουλάχιστον 100 ενόπλους, έχουν κλείσει διόδους προς το Αφγανιστάν και προχώρησαν σε κύμα συλλήψεων τη νύχτα στον απόηχο του αιματηρού μακελειού σε τέμενος Σούφι -ο αριθμός των νεκρών της επίθεσης καμικάζι ξεπερνά τους 80. «Θα εκδικηθούμε για κάθε σταγόνα αίματος, καμία αυτοσυγκράτηση πλέον» λέει ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού.

Οι πακιστανικές Αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν εξοντώσει τουλάχιστον 100 ενόπλους, έχουν κλείσει διόδους προς το Αφγανιστάν και προχώρησαν σε κύμα συλλήψεων τη νύχτα στον απόηχο του αιματηρού μακελειού σε τέμενος Σούφι -ο αριθμός των νεκρών της επίθεσης καμικάζι ξεπερνά τους 80.

«Θα εκδικηθούμε για κάθε σταγόνα αίματος, καμία αυτοσυγκράτηση πλέον» λέει ο αρχηγός του πακιστανικού στρατού, στρατηγός Καμάς Τζαβέντ Μπάτζβα.

Την ευθύνη της επίθεσης την Πέμπτη σε τέμενος των Σούφι στα νοτιοανατολικά της χώρας έχει διεκδικήσει η ISIS. Μετά το μακελειό επανήλθαν σφοδρότατες επικρίσεις σε βάρων των Αρχών για την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν τη δράση ένοπλων ομάδων.

Από τις ώρες μετά την επίθεση, στρατός και αστυνομία έχουν εξαπολύσει κυνήγι σε βάρος ενόπλων επικεντρωνόμενες στην επαρχία Σιντ (όπου είχε σημειωθεί η επίθεση).

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μεταδίδει το BBC, συνελήφθησαν «δεκάδες» ύποπτοι ενώ σε διάφορες επιχειρήσεις σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 ένοπλοι -όπως σημειώνουν οι Αρχές.

Παράλληλα, έχουν αποκλειστεί δίοδοι από και προς το Αφγανιστάν ενώ η πακιστανική κυβέρνηση προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Καμπούλ κατηγορώνοντας την πως το αφγανικό έδαφος έχει γίνει βάση ομάδων που επιχειρούν στην πακιστανική πλευρά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024