Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παυλόπουλος: Ας είναι το 2017 έτος εθνικής ανάτασης και ελπίδας

Παυλόπουλος: Ας είναι το 2017 έτος εθνικής ανάτασης και ελπίδας

«Ας είναι το 2017 έτος-αφετηρία εθνικής ανάτασης, ελπίδας και αισιοδοξίας» εύχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά. Εύχεται επίσης το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που η απαισιοδοξία και η έλλειψη προοπτικής πλήττουν την Ελλάδα και τον λαό μας. Την Κυριακή, κατά την κοπή πίτας της Προεδρικής Φρουράς, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «αυτήν την κρίση θα την ξεπεράσουμε, με σωφροσύνη, ενότητα και αυταπάρνηση».

«Ας είναι το 2017 έτος – αφετηρία εθνικής ανάτασης, ελπίδας και αισιοδοξίας» εύχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

Ο κ. Παυλόπουλος εύχεται επίσης το 2016 να είναι η τελευταία χρονιά που η απαισιοδοξία και η έλλειψη προοπτικής πλήττουν τη χώρα μας και τον λαό μας.

Επίσης προσθέτει ότι «πρέπει να διακηρύξουμε προς κάθε κατεύθυνση, εντός και εκτός της χώρας, ότι τα μεγάλα και σημαντικά, δηλαδή τους εθνικούς μας στόχους, τους υπερασπιζόμαστε αποφασισμένοι και με αρραγή ενότητα».

Ο κ. Παυλόπουλος επισημαίνει ότι μέσα από τη δική μας πικρή εμπειρία μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους εταίρους μας ότι «είναι ανάγκη να αλλάξει αμέσως η εφαρμοζόμενη σήμερα, εν πολλοίς αδιέξοδη, συγκεκριμένη πολιτική λιτότητας» σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι «το μέγα προσφυγικό ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται δίχως την άμεση και οριστική λήξη του πολέμου στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή». Τέλος, αναφέρεται και σε εθνικά ζητήματα όπως το Κυπριακό και η σημασία της Συνθήκης της Λωζάνης.

Στο μεταξύ, λίγες ώρες πριν από την έλευση του 2017, ο κ. Παυλόπουλος συνομίλησε τηλεφωνικά με τους επικεφαλής των επιτηρητικών φυλακίων Μαρασίων Έβρου και Αγαθονησίου, με τον κυβερνήτη της Φρεγάτας «Ναυαρίνον» και με τον επικεφαλής της 130ής Σμηναρχίας στη Λήμνο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε καλή χρονιά στους στρατευμένους και τους εξέφρασε, εκτός από την αυτονόητη ευαρέσκειά του, την ευγνωμοσύνη του ελληνικού λαού για το υψηλό φρόνημα και την αποτελεσματικότητα κατά την επιτέλεση του ιερού καθήκοντος της υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας, αλλά και της φύλαξης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος συνομίλησε, μέσω δορυφόρου, με τους πλοιάρχους δύο ελληνικών ποντοπόρων πλοίων που έπλεαν στον Ειρηνικό και στον Ινδικό Ωκεανό και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για το νέο έτος.

Την Κυριακή, κατά την κοπή πίτας της Προεδρικής Φρουράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι «αυτήν την κρίση θα την ξεπεράσουμε». Αυτό, όμως, όπως είπε, «απαιτεί σωφροσύνη, ενότητα και αυταπάρνηση. Ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα καθενός. Αλλά -θυμηθείτε- είναι και η ενότητα του ίδιου του ελληνικού λαού, του κάθε έλληνα πολίτη από την οποίαν εξαρτάται η πορεία μας στο μέλλον».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024