Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολύδωρας: Συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες του Συντάγματος

Πολύδωρας: Συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες του Συντάγματος

«Τιμητική η πρόταση της κυβέρνησης να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΕΣΡ» δήλωσε ο Βύρων Πολύδωρας» μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής. Ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε επίσης ότι υποψήφιος αντιπρόεδρος του ΕΣΡ είναι ο Ρ.Μορώνης.

«Τιμητική η πρόταση της κυβέρνησης να είμαι υποψήφιος για την προεδρία του ΕΣΡ» δήλωσε ο Βύρων Πολύδωρας» μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσιπρα, και τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

«Αυτές τις ώρες όλοι οι δυνάμενοι να εκφέρουν γνώμη και να έχουν την αποφασιστικότητα για μια εποικοδομητική συμβολή, νομίζω ότι είναι υποχρεωμένοι να δράσουν.

» Αυτό που εξέθεσα εγώ στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο της Βουλής είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά, συμμόρφωση, το δεχόμαστε, όπως είναι φυσικό, έχει δηλωθεί και από πλευράς κυβερνήσεως και φυσικά και από εμένα με την νομική μου παιδεία, την απόφαση του ΣτΕ και εννοούμε ότι το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα» εξήγησε.

Δήλωσε άγνοια για το αν ΝΔ θα συναινέσει στο πρόσωπό του, ενώ σχετικά με τις αναφορές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε «επικοινωνιακά παιχνίδια», απάντησε: «Εγώ δεν κάνω επικοινωνιακά παιχνίδια, ούτε είδα στο πνεύμα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής, τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα, είδα τάση για συναίνεση η οποία είναι και προϋπόθεση της δικής μου παρεμβάσεως.»

Συμπλήρωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς και πρόθεση να εκθέσει τις σκέψεις του και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Με ένα πνεύμα συναινετικό, αλλά δεν πάει άλλο το αδιέξοδο. Και η συμβολή μου λαμβάνει τον τίτλο να συμβάλω στην εξομάλυνση, θεσμική και μοναδική εξομάλυνση.

» Μέχρι και την ένταση -δεν ξέρω πως σχηματίζονται με τόση ευκολία αυτά τα πράγματα- με την Δικαιοσύνη δεν την εννοώ. Εκτός τόπου και χρόνου, ένταση με την Δικαιοσύνη αυτές τις ώρες.

» Θέλω να είμαι ένας παράγων εξομάλυνσης θεσμικής και νομικής αξίας. Έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε, ο τόπος έχει τόσα προβλήματα, νομίζω ότι αυτό πρέπει να λυθεί και εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού. Για τις λεπτομέρειες και πώς θα οργανωθεί το θέμα αυτό, χρειάζεται να δούμε και την απόφαση του ΣτΕ» υπογράμμισε.

Ο κ. Πολύδωρας δεν θέλησε να απαντήσει στο πότε του έγινε η πρόταση για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ, ενώ σε ερώτηση αν η συμφωνία έχει να κάνει με ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα για το ΕΣΡ, «ουσιαστικά δεν χρειάζεται να μιλάμε πια για κατάργηση του νόμου Παππά», απάντησε: «Αδιάφορο, δεν είναι στην σκέψη μου».

Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι στο πλαίσιο της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ θα προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα ως πρόεδρο και τον Ροδόλφο Μορώνη ως αντιπρόεδρο.

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα η νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής να οδηγήσει σε νέο ΕΣΡ.

«Αμέσως μετά την απόφαση του ΣτΕ- άλλωστε αυτό είχε ζητηθεί και από όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην προηγούμενη διάσκεψη των Προέδρων- εργάζομαι για να εξευρεθεί ευρείας αποδοχής συναινετική λύση που να εγκριθεί στην 5η έστω, διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα το απόγευμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

«Είμαι σε επαφή με τα κόμματα που μου γνωστοποίησαν ότι τη Δευτέρα το πρωί θα έχουν τις δικές τους συλλογικές αποφάσεις, μετά και τη δήλωση του αρμοδίου υπουργού, του κ. Παππά ότι είναι αυτονόητο ότι όλες οι αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών είναι απολύτως αντικείμενο της δουλειάς που θα κάνει το νέο ΕΣΡ, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει έδαφος για εύλογες ή προσχηματικές αιτιάσεις για να μην προχωρήσουμε άμεσα και γρήγορα κατά νόμον.

» Ως εκ τούτου για να μην υπάρχει και αιφνιδιασμός των ηγεσιών των κομμάτων, από σήμερα σας λέω ότι η πρότασή μου που ο κορμός της θα είναι βεβαίως, με κάποιες διαφοροποιήσεις, η πρόταση που είχαμε καταθέσει την προηγούμενη φορά, θα έχει ως επικεφαλής για πρόεδρο τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα και για αντιπρόεδρο τον κ. Ροδόλφο Μορώνη.»

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024