Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας για προσφυγικό: Η Ελλάδα αναδεικνύει την ανθρώπινη Ευρώπη

Τσίπρας για προσφυγικό: Η Ελλάδα αναδεικνύει την ανθρώπινη Ευρώπη

Η χώρα μας στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών αυτή τη στιγμή αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους μαθητές του ελληνοαμερικανού σχολείου της Αστόρια «Άγιος Δημήτριος».

Η χώρα μας στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών αυτή τη στιγμή αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στους μαθητές του ελληνοαμερικανού σχολείου της Αστόρια «Άγιος Δημήτριος».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η γνώση στη σημερινή εποχή αποτελεί το μεγαλύτερο εφόδιο και υπογράμμισε ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για την Ελλάδα, όχι μόνο για το παρελθόν της, αλλά και για το παρόν της.

«Οι παππούδες σας, οι γονείς σας, ήλθαν μετανάστες και πολλοί άλλοι, πρόσφυγες από την Μ. Ασία, εδώ στις ΗΠΑ. Η δεύτερή σας πατρίδα -η Αμερική- άνοιξε τις αγκαλιές της γι’ αυτούς, τους ενέταξε, τους έκανε ισότιμα μέλη της αμερικανικής κοινωνίας και σε πολλούς από αυτούς έδωσε την δυνατότητα να είναι σήμερα πολύ σημαντικοί άνθρωποι, είτε στην πολιτική, είτε στις επιστήμες, είτε στις επιχειρήσεις. Εμείς σήμερα προσπαθούμε να αναδείξουμε αυτό το ανθρώπινο πρόσωπο και να ανταποδώσουμε σε πρόσφυγες και μετανάστες άλλων εθνών και άλλων θρησκειών, αυτό που σε μας έδειξε πριν από πολλά χρόνια η δεύτερή σας πατρίδα, η Αμερική» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτές τις παναθρώπινες αξίες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς εκπροσωπεί η παλιά και σύγχρονη Ελλάδα και γι’ αυτό πρέπει να είστε υπερήφανοι που είστε Έλληνες και σας ζητώ να κρατήσετε βαθιά μες στην ψυχή και στην καρδιά σας την Ελλάδα, όπως το κάνατε τόσο καιρό» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία του κ. Τσίπρα διεκόπη για μερικά λεπτά, καθώς μια μικρή μαθήτρια λιποθύμησε. Της παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες και ο πρωθυπουργός είπε: «Συμβαίνουν καμιά φορά αυτά, όλα καλά. Περαστικά στη συμμαθήτριά σας».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Κατά την συνομιλία τους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ιδιαίτερη συνεισφορά της Αρχιεπισκοπής στο συνολικότερο έργο της ομογένειας, ενώ υπογράμμισε και τον σημαντικό της ρόλο στην προώθηση και την υπεράσπιση των ανθρωπιστικών αξιών, ειδικά κατά την παρούσα περίοδο της προσφυγικής κρίσης.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί και με τον πρόεδρο του Ιράν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024