Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά: Το ανερχόμενο αστέρι της Ευρώπης

Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά: Το ανερχόμενο αστέρι της Ευρώπης

Πρόσφατα το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου τη σύστησε σε όλη την Ευρώπη. Ο λόγος για τη νεαρή ηθοποιό Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, η οποία συμπεριλήφθηκε στα δέκα ανερχόμενα ταλέντα της Ευρώπης. Την Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά είδαμε πρόσφατα στο «Interruption» του Γιώργου Ζώη, ενώ κλέβει την παράσταση ως Ιωάννα στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Με τη σειρά της, η νεαρή ηθοποιός συστήνεται στο in.gr και μιλά για τα όνειρά της και για τα επόμενα σχέδιά της.

­Πρόσφατα το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου τη σύστησε σε όλη την Ευρώπη. Ο λόγος για τη νεαρή ηθοποιό Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά, η οποία συμπεριλήφθηκε στα δέκα ανερχόμενα ταλέντα της Ευρώπης. Την Δάφνη Ιωακειμίδου-Πατακιά είδαμε πρόσφατα στο «Interruption» του Γιώργου Ζώη, ενώ κλέβει την παράσταση ως Ιωάννα, μέλος μίας συμμορίας νεαρών, στο «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Με τη σειρά της, η νεαρή ηθοποιός συστήνεται στο in.gr και μιλά για τα όνειρά της και για τα επόμενα σχέδιά της.

» Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Βρυξέλλες, σπούδασα στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και τώρα ζω στο Παρίσι.

» Η Ιωάννα που υποδύομαι στην ταινία είναι μια έφηβη που προέρχεται από δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον. Ερωτεύεται τον αρχηγό μιας συμμορίας, γίνεται μέλος της και στο τέλος είναι αυτή που προκαλεί την ομάδα να πειραματιστεί, να ξεπεράσει κάποια όρια και να φτάσει στα άκρα.

­» Η συνεργασία με τον Κωσταντίνο (Γιάνναρη) ήταν κάτι που με ενδιέφερε πολύ ήδη πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ταινίας γιατί είχα δει τις ταινίες του και μου άρεσαν πολύ. Ο τρόπος με τον οποίο δουλέψαμε κατά την διάρκεια των προβών και των γυρισμάτων ώστε να χτίσουμε τους χαρακτήρες αλλά και τον «κόσμο» της ταινίας, μου έμαθε πολλά και θα προσπαθήσω να κρατήσω αυτά τα στοιχεία στον τρόπο δουλειάς μου στο μέλλον.

­» Με τους γονείς μου και την αδερφή μου παίζαμε σε ερασιτεχνικές παραστάσεις στις Βρυξέλλες. Μου φαινόταν σαν φυσική συνέχεια το να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα.

­» Στα European Shooting Stars είχα την ευκαιρία να γνωρίσω ηθοποιούς της ηλικίας μου από άλλες ευρωπαϊκές χώρες και να συζητήσω μαζί τους για το πως λειτουργούν τα πράγματα στις χώρες τους. Έχω δει τις ταινίες τους και τους θαυμάζω όλους πολύ. Επίσης γνωρίσαμε επαγγελματίες του χώρου και ελπίζω αυτό να με βοηθήσει σε σχέση με αυτά που θέλω να κάνω.

­» Νομίζω ότι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για έναν ηθοποιό στο σινεμά είναι να κατανοήσει τον ‘κόσμο’ και την ατμόσφαιρα της ταινίας, πώς θα είναι το τελικό αποτέλεσμα και να πορευτεί ανάλογα. Αυτό μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο και με ιντριγκάρει.

­» (Τα παιδιά στην ταινία) θέλουν να νιώσουν ότι ανήκουν κάπου και γι’ αυτό φτιάχνουν αυτήν την ομάδα. Η έκρηξη της βίας και η έντονη έκφραση πολλών ενστίκτων, που έτσι κι αλλιώς στην εφηβεία τα συναντάμε στην καθαρή τους μορφή, γίνεται σχεδόν ερήμην τους εξαιτίας του καταπιεσμένου κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντος στο οποίο ζούνε και λόγω της έλλειψης προοπτικής για το μέλλον.

­» Από τις πιο δύσκολες σκηνές για μένα στην ταινία ήταν η σκηνή της διάρρηξης στο σπίτι των Γερμανών. Ήταν δύσκολη στο χειρισμό της γιατί υπήρχαν παιδάκια. Το να εκφραστεί όλη αυτή η βία μπροστά τους ήταν κάτι που με άγχωσε πολύ.

»Θα συμμετέχω στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Νίκου Πάστρα «Ακρυλικό», ένα μιούζικαλ φαντασίας για την περιπλάνηση ενός 16χρονου κοριτσιού μέσα σε μια νύχτα στην Αθήνα».

  • Η ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το Ξύπνημα της Άνοιξης» προβάλλεται ήδη στις κινηματογραφικές αίθουσες σε διανομή Odeon.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024