Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πράσινη» πορεία και στην Αθήνα ενόψει της Συνόδου για το Κλίμα

«Πράσινη» πορεία και στην Αθήνα ενόψει της Συνόδου για το Κλίμα

Χιλιάδες πολίτες της Αθήνας συμμετείχαν στην παγκόσμια κινητοποίηση της Κυριακής απαιτωντας από τις κυβερνήσεις να καταλήξουν σε συμφωνία στην Σύνοδο για το Κλίμα που ξεκινά τη Δευτέρα στο Παρίσι με τη συμμετοχή και του έλληνα πρωθυπουργού.

Χιλιάδες πολίτες της Αθήνας συμμετείχαν στην παγκόσμια κινητοποίηση της Κυριακής απαιτωντας από τις κυβερνήσεις να καταλήξουν σε συμφωνία στην Σύνοδο για το Κλίμα που ξεκινά τη Δευτέρα στο Παρίσι με τη συμμετοχή και του έλληνα πρωθυπουργού.

Κρατώντας πλακάτ, με σφυρίχτρες και συνθήματα, και υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής, πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκε από το πρωί της Κυριακής στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και «περπάτησε ενωμένος για το Κλίμα» μέχρι το Σύνταγμα.

Όπως επισημαίνουν οι οργανώσεις WWF, Greenpeace και Avaaz, οι οποίες συντόνισαν τις δράσεις στην Ελλάδα, βασικό ζητούμενο στη Σύνοδο είναι να συγκρατηθεί η άνοδος της θερμοκρασίας έως τα τέλη του αιώνα κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου, σε σχέση τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής.

Ζητούνται επίσης κονδύλια 100 δισ. δολαρίω έως το 2020 προκειμένου να μπορέσουν οι αναπτυσσόμενες χώρες να στραφούν σε καθαρές πηγές ενέργειας και να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής.

«Η χώρα μας μαζί με άλλες χώρες της Μεσογείου αναμένεται να χτυπηθεί έντονα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής: Θα επηρεαστεί η γεωργία, ο τουρισμός, όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες. Θα έχουμε σοβαρή αύξηση της συχνότητας και της έντασης των πυρκαγιών, και άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της WWF Δημήτρης Καραβέλλας.

«Δεν λείπει η επιστημονική γνώση από τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής. Λείπει η πολιτική βούληση και η συνεννόηση μεταξύ των κρατών» τόνισε.

Ο κ. Καραβέλλας αναμένει μία δυνατή παρουσία της ελληνικής κυβέρνησης στο Παρίσι, καθώς όπως είπε, «χρειάζεται να αλλάξει ρότα στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, καθώς έχει ξεχάσει τις ΑΠΕ, ταυτόχρονα δρομολογεί λιγνιτικούς σταθμούς, ενώ εμμένει στο απαρχαιωμένο μοντέλο των ορυκτών καυσίμων».

«Ήταν μία θετική έκπληξη η κινητοποίηση της Αθήνας δήλωσε ο Νίκος Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. «Ο λιγνιτικός σταθμός στην Πτολαιμαΐδα, η επιμονή και η ταχύτητα που προχωράει ο πετρελαϊκός σταθμός στη Ρόδο, η δέσμευση για 18 νέους πετρελαϊκούς σταθμούς σε νησιά, αποδεικνύουν ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση» είπε.

Εκτός από την Αθήνα, αντίστοιχες διαδηλώσεις για το κλίμα πραγματοποιήθηκαν μεταξύ άλλων σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Λαμία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024