Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτογραφίες της καταστροφής του Ναού Βάαλ δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές

Φωτογραφίες της καταστροφής του Ναού Βάαλ δημοσιοποίησαν οι τζιχαντιστές

Φωτογραφίες-θλιβερή απόδειξη της καταστροφή του Ναού Βάαλ στην αρχαία πόλη της Παλμύρας ανάρτησαν και «περιφέρουν» οι τζιχαντιστές σε δικτυακούς τόπους προσκείμενους στο Ισλαμικό Κράτος. Στις εικόνες φαίνεται η ναρκοθέτηση του ναού της ρωμαϊκής εποχής, η ανατίναξη και τα συντρίμμια που έμειναν πίσω στη θέση του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φωτογραφίες-θλιβερή απόδειξη της καταστροφής του Ναού Βάαλ στην αρχαία πόλη της Παλμύρας ανάρτησαν και «περιφέρουν» οι τζιχαντιστές σε δικτυακούς τόπους προσκείμενους στο Ισλαμικό Κράτος. Στις εικόνες φαίνεται η ναρκοθέτηση του ναού της ρωμαϊκής εποχής, η ανατίναξη και τα συντρίμμια που έμειναν πίσω στη θέση του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πέντε φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο την Τρίτη, δύο ημέρες αφότου το Ισλαμικό Κράτος πυροδότησε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και ανατίναξε τον ναό της ρωμαϊκής εποχής.

Οι εικόνες δείχνουν τη μεταφορά εκρηκτικών εντός του ναού, την τοποθέτησή τους γύρω από τους τοίχους του μνημείου, την ισχυρή έκρηξη και τα ερείπια που έμειναν πίσω.

Ο ναός χτίστηκε στο πρώτο μισό του 1ου αιώνα μ.Χ. και ήταν αφιερωμένος στον Θεό των Φοινίκων Βάαλ, στον οποίο αποδίδονταν χαρακτηριστικά ουράνιας θεότητας (κυρίαρχος του κεραυνού και της καταιγίδας). Σε κείμενα της περιοχής, ο Θεός Βάαλ ταυτίζεται με τον Δία.

Ο ναός είχε χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας από την UNESCO, η οποία χαρακτήρισε έγκλημα πολέμου την καταστροφή του, τονίζοντας ότι οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Γνωστή και ως το «μαργαριτάρι της ερήμου», η αρχαία Παλμύρα, που σημαίνει πόλη των Φοινίκων, είναι μία καλά διατηρημένη όαση βορειοανατολικά της Δαμασκού.

Προ ημερών, οι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον Χάλεντ Άσαντ, ερευνητή 82 ετών που είχε εργαστεί για πάνω από 50 χρόνια ως διευθυντής αρχαιοτήτων της Παλμύρας, αφού τον είχαν κρατήσει και ανακρίνει για πάνω από έναν μήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024