Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λιού: Ζητά να συζητηθεί πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας

Λιού: Ζητά να συζητηθεί πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν είχε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου. Ο κ. Λιού κάλεσε την Ελλάδα και τους πιστωτές να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας, ζητώντας να υπάρξει συζήτηση και για «πιθανή ελάφρυνση του χρέους» στο διάστημα μέχρι τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν είχε ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου.

Ο κ. Λιού κάλεσε την Ελλάδα και τους πιστωτές να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη συμφωνίας, ζητώντας να υπάρξει συζήτηση και για «πιθανή ελάφρυνση του χρέους» στο διάστημα μέχρι τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.

Στις συνομιλίες που είχε, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάσταση και «υπογραμμίζουν ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας να βρεθεί βιώσιμη λύση που θέτει την Ελλάδα σε μονοπάτι προς τις μεταρρυθμίσεις και την ανάκαμψη εντός της Ευρωζώνης».

Ο Τζακ Λιού σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να υιοθετήσει η Ελλάδα δύσκολα μέτρα, προκειμένου να καταλήξει σε ρεαλιστικό συμβιβασμό με τους πιστωτές. Σημείωσε, επίσης, την ανάγκη να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική σταθερότητα στο δρόμο προς το δημοψήφισμα.

Την Κυριακή, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Μπαράκ Ομπάμα με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

      Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

      Sports in

      «Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

      Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

      Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

      in.gr | Ταυτότητα

      Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

      Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

      Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

      Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

      Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

      ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

      Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

      Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024