Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Σκουρλέτης: Τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο».

Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το υπάρχον καθεστώς με τις συμβάσεις αφήνει σε εκκρεμότητα ειδικά το επίδομα γάμου, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μην το καταβάλλουν.

Αυτό, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, μπορεί να ξεπεραστεί με παράταση της μετενέργειας, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία ότι η το νέο καθεστώς στα εργασιακά, δηλαδή το προωθούμενο νομοσχέδιο, θα «προλάβει» το σχετικό χρονικό ορόσημο (30 Ιουνίου).

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί», επισημαίνοντας ότι «οτιδήποτε έχει κατατεθεί έως τώρα από την άλλη πλευρά, δεν διευκολύνει την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης».

Τέλος, υποστήριξε πως το κείμενο των 47 σελίδων της κυβέρνησης δεν αναπαράγει τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστά προσπάθεια αποτύπωσης όσων έγιναν, φάνηκαν και προτάχθηκαν, από αμφότερες τις πλευρές, κατά τους πέντε μήνες των διαπραγματεύσεων.

Οι δηλώσεις Σκουρλέτη έγιναν μία ημέρα μετά την επιστολή που του απέστειλε η ΓΣΕΕ, ζητώντας να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για κατοχύρωση της ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2014, που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Στην επιστολή η Συνομοσπονδία τονίζει την επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να αναλάβει οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία, μέχρι την υλοποίηση της δέσμευσής της για επαναφορά των Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και την ψήφιση του νόμου για τα εργασιακά.

Επίσης, ζητεί να υπάρξει εύλογος χρόνος για τη συλλογική διαπραγμάτευση, προκειμένου να συναφθεί νέα ΕΓΣΣΕ καθώς και συνάντηση μαζί του προκειμένου να συζητηθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024