Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την άλλη εβδομάδα στη Βουλή ο νόμος για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο

Την άλλη εβδομάδα στη Βουλή ο νόμος για τις επαναπροσλήψεις στο Δημόσιο

Tην επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί προς συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο που έχει υποβάλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος σχετικά με την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την αποκατάσταση των «διαθέσιμων» δημοσίων υπαλλήλων και το οποίο θα περιέχει και άλλες ρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση. Καμία επιφύλαξη για τον κ. Κατρούγκαλο, είπε ο κ. Βούτσης.

Tην επόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί προς συζήτηση στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο που έχει υποβάλλει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος σχετικά με την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την αποκατάσταση των «διαθέσιμων» δημοσίων υπαλλήλων και το οποίο θα περιέχει και άλλες ρυθμίσεις για τη δημόσια διοίκηση.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και αφού υπάρξει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθεί στις επιτροπές της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό θα υπάρξει και προσθήκη για δύο σημαντικά ζητήματα:

Α) Δίνεται δίμηνη παράταση σε σχέση με τους «κόκκινους» ισολογισμούς Δήμων. Δηλαδή έληγε μέχρι το τέλος Μαρτίου η προθεσμία που είχαν Δήμοι με οικονομικά προβλήματα για να μπουν σε πρόγραμμα εξυγίανσης. Με τη νέα ρύθμιση τους δίνεται περισσότερος χρόνος αφενός για να διευθετήσουν τέτοια ζητήματα και αφετέρου η κυβέρνηση να διαμορφώσει μια νέα πολιτική προκειμένου να βοηθηθούν Δήμοι με οικονομικές δυσχέρειες.

Β) Θα γίνει για πρώτη φορά δημόσια προκήρυξη για γενικούς διευθυντές που θα αναλάβουν τις επτά αποκεντρωμένες διοικήσεις. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε τοποθετήσει διορισμένους γενικούς γραμματείς.

Αλλαγές στον Καλλικράτη

Επίσης ο κ. Βούτσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σημείωσε ότι σε επόμενο στάδιο θα υπάρξουν αλλαγές στην χωροταξία των Δήμων σε σχέση με τον Καλλικράτη, αν και όπως είπε οι αλλαγές αυτές δεν περιλαμβάνονται στις προτεραιότητες του υπουργείου για το πρώτο εξάμηνο. Να σημειωθεί ότι συζητείται να δημιουργηθούν ενδεχομένως 10 – 12 Δήμοι μετά από συζήτηση με την ΚΕΔΕ και τους φορείς με βάση την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών που έχουν παρατηρηθεί σε ορεινές και πολύ ορεινές περιοχές, αλλά και σε νησιά λόγω του μεγέθους των Δήμων που είχαν συγκροτηθεί στο πλαίσιο του Καλλικράτη.

Όσον αφορά στο σχέδιο νόμου ξεκαθάρισε ότι η πολιτική πρόθεση της κυβέρνησης σε σχέση με τη δημοτική αστυνομία είναι να φύγουν όλοι οι δημοτικοί αστυνομικοί από την ΕΛ.ΑΣ. για να ενταχθούν στη δομή της δημοτικής αστυνομίας, ενώ οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν μετακινηθεί στα σωφρονιστικά καταστήματα δεν θα περιλαμβάνονται στην κινητικότητα για τη δημοτική αστυνομία.

«Δεν υπάρχει επιφύλαξη για Κατρούγκαλο»

Για την υπόθεση Κατρούγκαλου ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα είναι συν-εισηγητής «με εμένα του νομοσχεδίου που ελπίζουμε να έρθει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στη Βουλή. Αν υπήρχε οποιαδήποτε επιφύλαξη η ένσταση θα γινόταν αλλιώς η διαδικασία. Δεν υπάρχει καμιά επιφύλαξη».

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής θητείας που όπως είπε ο κ. Βούτσης «ελπίζουμε να μακροημερεύσει θα τεθεί και το θέμα της απλής αναλογικής. Δεν είναι στις άμεσες προτεραιότητες είπε ο κ. Βούτσης, συμπληρώνοντας «ότι θέλουμε να είναι κατοχυρωμένη συνταγματικά ως πάγιο σύστημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024