Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Το WhatsApp αξίζει περισσότερα από 19 δισ. δολάρια

Μαρκ Ζάκερμπεργκ: Το WhatsApp αξίζει περισσότερα από 19 δισ. δολάρια

Πλήρωσε 19 δισ. δολάρια για να αγοράσει την κινητή εφαρμογή WhatsApp, προκειμένου να συνδέσει και την υπόλοιπη ανθρωπότητα στο διαδίκτυο. Αυτό υποστήριξε την Δευτέρα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, κ. Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μιλώντας στο Mobile World Congress, που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη. «Το WhatsApp αξίζει περισσότερο από όσα πληρώσαμε για να το αποκτήσουμε» δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υπερασπιζόμενος την επιλογή του.

Πλήρωσε 19 δισ. δολάρια για να αγοράσει την κινητή εφαρμογή WhatsApp, προκειμένου να συνδέσει και την υπόλοιπη ανθρωπότητα στο διαδίκτυο. Αυτό είπε την Δευτέρα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μιλώντας στο Mobile World Congress, που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη.

«Το WhatsApp αξίζει περισσότερο από όσα πληρώσαμε για να το αποκτήσουμε» δήλωσε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, υπερασπιζόμενος την επιλογή του.

Επίσης, επισήμανε ότι η αποστολή της διασύνδεσης ολόκληρης της ανθρωπότητας στο διαδίκτυο, αποτέλεσε και το βασικό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του κ. Ζάκερμπεργκ και του ιδρυτή του WhatsApp, Γιαν Κουμ, που ταυτίζεται και με το όραμα του internet.org, την πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο ιδρυτής του startup. Ο ίδιος επιβεβαίωσε επίσης ότι το WhatsApp θα παραμείνει αυτόνομο.
Όπως τόνισε, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μίνιμουμ διαδικτυακών υπηρεσιών για όλους όσοι δεν έχουν σήμερα στο διαδίκτυο δωρεάν «ή πολύ φτηνά». Αυτό το μπουκέτο υπηρεσιών θα μπορούσε να είναι η πρόβλεψη του καιρού, η πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό και την Wikipedia, οι τιμές των τροφίμων κ.λπ.

Υπογράμμισε ότι το internet.org αποτελεί μία διαδικτυακή συμμαχία που έχει ως στόχο να φέρει ένα πιο καλό Internet για τον κόσμο.

Το μπουκέτο των υπηρεσιών αυτών έχουν κάτι κοινό, είπε, καθώς δεν απαιτούν υψηλές ταχύτητες στο Διαδίκτυο ούτε έχουν μεγάλο όγκο και μπορούν να δοθούν δωρεάν ή φτηνά. Επίσης, παρατήρησε ότι οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, αλλά και το Facebook αποτελούν πύλες για περισσότερο περιοχόμενο.
Ήδη, όπως τόνισε, ορισμένες δράσεις του internet.org στις Φιλιππίνες οδήγησαν σε αύξηση των ατόμων που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και σε διπλασιασμό της κατανάλωσης δεδομένων.
Ο ιδρυτής του Facebook σημείωσε ότι μόλις φτιαχτεί ένα κερδοφόρο μοντέλο για όλα αυτά, θα είναι πιο εύκολο να ξεπεραστεί το όποιο πρόβλημα. Μάλιστα, τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον των εταιριών να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα, αφού θα διευρύνουν την συνδρομητική τους βάση και θα αυξήσουν τα έσοδά τους. Βέβαια, υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να συμβεί μακροπρόθεσμα, αφού η διαφημιστική αγορά στις πολύ φτωχές περιοχές είανι πρκατικά ανύπαρκτη.

Λίγο νωρίτερα το WhatsApp είχε ανακοινώσει ότι από τον προσεχή Απρίλιο θα προσφέρει τη δυνατότητα διεξαγωγής δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων.

Τέλος, άσκησε κριτική στην NSA, την οποία κατηγόρησε ότι ξεπέρασε τα εσκαμμένα στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων.
Ο ιδρυτής του Facebook παρόλο που επαναλάμβανε τα ίδια πράγματα και από ένα σημείο και μετά έγινε κουραστικός, αποχώρησε από τον συνεδριακό χώρο της Fira Europa, όπως εισήλθε. Δηλαδή, καταχειροκροτούμενος.

Διαβάστε επίσης:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024