Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα θέματα της Θράκης αφορούν την Ελλάδα απαντά το ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Τα θέματα της Θράκης αφορούν την Ελλάδα απαντά το ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη είναι ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο πρωθυπουργό σχετικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη. «Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις» σχολιάζει η Αθήνα σχετικά με δηλώσεις Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα και το ζήτημα που έθεσε για ακύρωση της ρύθμισης που υιοθέτησε η ελληνική Βουλή.

Τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη είναι ευθύνη της ελληνικής Πολιτείας απαντά το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με το καθεστώς των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων στη Θράκη.

«Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις» σχολιάζει η Αθήνα σχετικά με δηλώσεις Ερντογάν στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του για τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στη Ντόχα και το ζήτημα που έθεσε για ακύρωση της ρύθμισης που υιοθέτησε η ελληνική Βουλή.

«Εάν αποδίδονται σωστά τα όσα φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, θα ήθελα να σημειώσω ότι τα θέματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη, τα χειρίζεται με υπευθυνότητα η Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της ελεύθερης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων της μειονότητας» αναφέρει το ΥΠΕΞ.

«Αυτό επιβεβαιώνει η πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων. Η Ελληνική Πολιτεία κινείται πάντοτε με σεβασμό στις Διεθνείς Συμβάσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέτοιες δηλώσεις κάθε άλλο παρά βοηθούν το κλίμα στις διμερείς μας σχέσεις» σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Δελαβέκουρας.

Μιλώντας νωρίτερα στην κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ερντογάν δήλωσε πως κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Κατάρ ζήτησε την ακύρωση της πρόσφατης ρύθμισης.

«Μετέφερα στον Έλληνα πρωθυπουργό την επιθυμία μας να μην τεθεί σε εφαρμογή η απόφαση [που αφορά το διορισμό 240 ιμάμηδων στη Δυτική Θράκη] και να ακυρωθεί» δήλωσε.

«Επιθυμούμε ολόψυχα να λυθούν τα θέματα που προέκυψαν τελευταία και κυρίως το θέμα των 240 ιμάμηδων έτσι ώστε να μην θίγεται η αντίληψη της καλής γειτονίας και συνεργασίας μας» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Του ζητήσαμε μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν τις μειονότητες, [του ζητήσαμε] να μη παίρνονται μέτρα εναντίον τους και να ακούγονται οι απόψεις, οι επιθυμίες και προτάσεις τους» προσέθεσε.

«Μας είπαν ότι θα κάνουν τις απαιτούμενες ενέργειες για το θέμα και θα το επανεξετάσουμε» κατέληξε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι την ώρα πού πλησίαζε η αναχώρηση του από το Κατάρ, δέχτηκε την πρόσκληση του κ. Σαμαρά για μια συνάντηση, στην οποία εξετάστηκαν κυρίως ορισμένα μέτρα που αποφασίστηκαν τον τελευταίο καιρό για τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024