Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαράζ κινητοποιήσεων κατά της ψήφισης των μέτρων

Μπαράζ κινητοποιήσεων κατά της ψήφισης των μέτρων

Μαζικό κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα οδυνηρά μέτρα αρχίζει από τη Δευτέρα και κορυφώνεται με τη γενική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε θα πραγματοποιηθούν και τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Το «χορό» των κινητοποιήσεων ανοίγουν οι δημοσιογράφοι με νέα 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και ΕΚΑΒ από Δευτέρα έως και Τετάρτη. Κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη. Πως θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μαζικό κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα οδυνηρά μέτρα αρχίζει από τη Δευτέρα και κορυφώνεται με τη γενική απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε θα πραγματοποιηθούν και τα συλλαλητήρια των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ.

Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν οι δημοσιογράφοι με 24ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Δευτέρας έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ, από τη Δευτέρα έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη μετά από απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την νέα 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη. Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα.

Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνουν την Τρίτη στις 11:00 πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, το Ηράκλειο και την Πάτρα.

Την Τρίτη στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Την Τετάρτη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 17:00. Και οι δύο συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Ομόνοια.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών, στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Tην Τρίτη οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί.

Τη συμμετοχή του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ).

Στην 48ωρη απεργία θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Την παράταση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τις 18 Νοεμβρίου ανακοίνωσαν οι εισαγγελείς, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. Οι εισαγγελείς ανεβαίνουν στις έδρες έως τις 10:00 το πρωί.

Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 11:00 των δικαστών και εισαγγελέων στην είσοδο των δικαστηρίων της Πρώην Σχολής Ευελπίδων (Πρωτοδικείο Αθηνών).

Ακόμη, οι δικηγόροι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από την Τετάρτη έως την ερχόμενη Παρασκευή και θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης.

Ο κύκλος των κινητοποιήσεων θα συνεχιστεί με την πανευρωπαϊκή απεργία της 14ης Νοεμβρίου, ενώ τα συνδικάτα αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν και σε άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Σχετικά με την απεργία των δημοσιογράφων, η ΕΣΗΕΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Ο αγώνας ενάντια στην επιχειρούμενη κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας συνεχίζεται».

Οι δημοσιογράφοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διεκδικώντας μεταξύ άλλων« την αυτονομία και αυτοδιαχείριση των ασφαλιστικών Ταμείων, την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις και την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024