Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατάργηση το 2013 οικογενειακών επιδομάτων και πρόσθετου αφορολόγητου για κάθε παιδί

Κατάργηση το 2013 οικογενειακών επιδομάτων και πρόσθετου αφορολόγητου για κάθε παιδί

Καταργούνται από το 2013 όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο. Στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά, μέσω ΔΟΥ και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Το μέτρο αυτό που προβλέπεται να αποφέρει 427 εκατ. ευρώ, βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού, συζητήθηκε σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ και με την τρόικα. Σύμφωνα με τους ίδιους, τα νέα φορολογικά μέτρα θα ισχύσουν από την 1/1/2014, ενώ από την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67, γλιτώνουν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με το νόμο Λοβέρδου.

Καταργούνται από το 2013 όλα ανεξαιρέτως τα οικογενειακά επιδόματα, καθώς και το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και στη θέση τους θα χορηγείται ένα επίδομα για κάθε οικογένεια με παιδιά, μέσω ΔΟΥ και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Το μέτρο αυτό, που προβλέπεται να αποφέρει 427 εκατ. ευρώ, βάσει του προσχεδίου του προϋπολογισμού, περιλαμβάνεται στο πακέτο των μέτρων των 13,5 δισ. και συζητήθηκε, σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ, στις συναντήσεις με την τρόικα, που επιμένει να ζητά βαθύτερο μαχαίρι σε μισθούς-συντάξεις και επιδόματα.

Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα, υποστηρίζοντας ότι το νέο σύστημα θα είναι «περισσότερο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό», διότι θα εφαρμόζεται στοχευμένα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Το επίδομα αυτό θα χορηγείται στους δικαιούχους μέσω των Εφοριών και όχι μέσω ΟΓΑ, Νομαρχιών, κ.λπ., όπως έως σήμερα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, τα νέα φορολογικά μέτρα που σχεδιάζονται, και τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, θα ισχύσουν από την 1/1/2014 για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2013.

Διευκρίνισε δε ότι από την αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 έτη, θα εξαιρεθούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με το νόμο Λοβέρδου, αλλά είπε ότι η εν λόγω αύξηση θα γίνει σε μία δόση.

Πώς θα χορηγείται το οικογενειακό επίδομα

Οικογένειες που πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία θα λαμβάνουν άμεση εισοδηματική ενίσχυση από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει, αλλά και την αξία της περιουσίας τους.

Σύμφωνα με το σχέδιο που μελετά το υπουργείο Οικονομικών, το ενιαίο επίδομα που θα καταβάλλεται σε κάθε οικογένεια αναμένεται να καθορίζεται ως εξής:

  • για οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα καταβάλλεται το σύνολο του επιδόματος που θα προβλεφθεί για κάθε παιδί,
  • για εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ τα 2/3 του ποσού,
  • για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ το 1/3 του ποσού, ενώ για ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα καταβάλλεται επίδομα.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024