Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση SPD στη Μέρκελ για την άνοδο Χρυσής Αυγής και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων

Επίθεση SPD στη Μέρκελ για την άνοδο Χρυσής Αυγής και αντιευρωπαϊκών δυνάμεων

Συνυπαιτιότητα για την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και των «αντιευρωπαϊκών δυνάμεων» στις ελληνικές εκλογές επέρριψε στη γερμανική κυβέρνηση ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σαρκοζί μέχρι τώρα ακολουθούσαν λανθασμένο δρόμο» λέει ο Γκάμπριελ.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, κατηγόρησε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ ότι είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση των ακραίων κομμάτων στην Ελλάδα.

Σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εβδομαδιαίας εφημερίδας Die Zeit ο Γκάμπριελ χαρακτήρισε την πολιτική της Μέρκελ «οικονομικό διάταγμα στερούμενο φαντασίας».

Υποστήριξε επίσης ότι το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι εμφανές στις ελληνικές εκλογές. «Τα κόμματα της ακροδεξιάς και οι εχθροί της Ευρώπης μπαίνουν στο ελληνικό κοινοβούλιο», παρατήρησε.

«Αυτοί που αρνούνται την αλληλεγγύη στους Έλληνες ρισκάρουν να αφήσουν τη χώρα να ξαναπέσει στις απολυταρχικές δομές που πιστεύαμε ότι έχουν ξεπεραστεί οριστικά», προειδοποίησε, παραπέμποντας στη δικτατορία του 1967-74.

«Η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Σαρκοζί μέχρι τώρα ακολουθούσαν τον λάθος δρόμο», συνέχισε ο Γκάμπριελ, σημειώνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει η απειλή «κοινωνικού χάους». «Οι περικοπές στους εθνικούς προϋπολογισμούς θα έπρεπε να επιτρέψουν την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση. Αντί γι’ αυτό, η ελληνική οικονομία καταρρέει» συνέχισε.

Ο ηγέτης των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών είπε ότι ελπίζει η Ευρώπη να στηρίξει τα αναπτυξιακά μέτρα που ζητά ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Προέβλεψε μάλιστα μια «αλλαγή πορείας στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστεί η κυρία Μέρκελ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024