Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι νόμοι των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων διχάζουν και πάλι το Ισραήλ

Οι νόμοι των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων διχάζουν και πάλι το Ισραήλ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πόλη Μπέιτ Σεμές, κοντά στην Ιερουσαλήμ, όταν υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να κατεβάσουν επιγραφές που απαιτούσαν αυστηρότερους διαχωρισμούς μεταξύ ανδρών και γυναικών. Πριν από λίγες μέρες η μητέρα μιας 8χρονης κατήγγειλε ότι το παιδί της προπηλακίστηκε από υπερ-ορθόδοξους, επειδή η σχολική της ενδυμασία δεν ήταν επαρκώς ευπρεπής.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η πόλη Μπέιτ Σεμές, κοντά στην Ιερουσαλήμ, όταν υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη.

Η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ υπερ-ορθόδοξων Εβραίων και πολιτών με τους πρώτους να απαιτούν αυστηρότερους διαχωρισμούς μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στη διάρκεια των συγκρούσεων, ενώ αρκετοί υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι συνελήφθησαν.

Η υπόθεση προκάλεσε την παρέμβαση και του ίδιου του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει διαχωρισμούς με βάση το φύλο.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να κατεβάσουν ταμπέλες που ζητούσαν αυστηρούς διαχωρισμούς μεταξύ ανδρών και γυναικών. Ακόμα και το μήκος της φούστας προκαλεί έντονες αντιδράσεις στους υπερ-ορθόδοξους.

Περίπου 300 άτομα επιτέθηκαν με πέτρες και αβγά στους αστυνομικούς, ενώ τηλεοπτικό συνεργείο που κατέγραφε τα επεισόδια προπηλακίστηκε, επειδή το ντύσιμό της δεν ήταν αρκετά σεμνό.

Μάλιστα το Channel 2 της ισραηλινής τηλεόρασης μετέδωσε ρεπορτάζ με την περίπτωση μιας 8χρονης Ισραηλινής, η οποία είπε στις κάμερες ότι φοβάται ακόμα και να πάει σχολείο, αφού στο δρόμο δέχεται προπηλακισμούς από υπερ-ορθόδοξους Εβραίους.

Εκπρόσωποι των υπερ-ορθόδοξων Εβραίων (αποτελούν το 10% του πληθυσμού του Κράτους του Ισραήλ) κατηγόρησαν τα Μέσα Ενημέρωσης ότι διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, επιχειρώντας να στιγματίσουν ανθρώπους, που απλά επιλέγουν να ζήσουν βάσει των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται τέτοια επεισόδια, παρά το γεγονός ότι σε πολιτικό επίπεδο οι κυβερνήσεις του Ισραήλ έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε μια ελεύθερη κοινωνία, όπως η ισραηλινή, δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτές πρακτικές διαχωρισμού των γυναικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024