Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Παρών» στη διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης

«Παρών» στη διαδικασία διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης

Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αν τεθούν διαδικασίες στο κόμμα, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του τη Δευτέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξης μας, κόμματος μας που έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα, δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ» είπε, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική που ακολούθησε το κόμμα τα τελευταία χρόνια. Σε άλλο μήκος κύματος οι Π.Μπεγλίτης και Χρ.Παπουτσής. Σχολιάστε...

Την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, αν τεθούν διαδικασίες στο κόμμα, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm.

«Είμαι πολιτικός, στέλεχος της παράταξης μας, κόμματος μας που έχω μακρά θητεία. Νομίζω ότι είμαι χρήσιμος και για την πολιτική και για τον τόπο μέχρι σήμερα, δικαιούμαι κάποια στιγμή να θέσω κι εγώ με τη σειρά μου την υποψηφιότητά μου, αν τυχόν τεθούν διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουμε όλοι με σεβασμό αυτές τις διαδικασίες, υπό την προϋπόθεση ότι θα κατέβουμε κάτω στον ελληνικό λαό, στους πολίτες, σε όσους θέλουν να συμμετάσχουν σ’ αυτές τις διαδικασίες, υπό την προϋπόθεση ότι φέρνουμε μια νέα πρόταση για ένα ΠΑΣΟΚ που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες, τις προοπτικές και τις ελπίδες των πονεμένων συμπολιτών μας» είπε.

«Προϋπόθεση» όπως τόνισε «είναι ότι έχουμε πάρει ένα ισχυρό, συγκλονιστικό μήνυμα, ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ που υπάρχει τα τελευταία, πολλά χρόνια δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που ονειρεύτηκαν αυτοί που το έφτιαξαν που το ίδρυσαν, ούτε το ΠΑΣΟΚ που οραματίστηκαν και στήριξαν τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις Έλληνες σε όλη αυτήν τη διαδρομή».

«Τρεις στους τέσσερις Έλληνες ψήφισαν τουλάχιστον μια φορά το ΠΑΣΟΚ και κάθε φορά αυτοί οι άνθρωποι επένδυσαν προσδοκίες, ελπίδες πάνω μας. Εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να υπερβούμε την καθεστωτικότητά μας και δεν μπορέσαμε να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά τη χώρα και τον λαό σε κρίσιμες στιγμές. Αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει και να αλλάξει ριζικά» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι «υπάρχει ένα και μοναδικό στοιχείο που είναι καθοριστικό: η αλλαγή της ατμόσφαιρας. Το πρόσωπο του κ. Παπαδήμου λειτουργεί ανακουφιστικά και θετικά στους πολίτες και τους εταίρους».

Π.Μπεγλίτης: Βιαστική η συζήτηση

«Βιαστική και καταστροφική για το ΠΑΣΟΚ» θεωρεί ο πρώην υπουργός, Πάνος Μπεγλίτης, τη συζήτηση που άνοιξε για τα εσωτερικά του Κινήματος.

Μιλώντας με δηκτική διάθεση, σε συνέντευξή του ραδιόφωνο της ΝΕΤ ανέφερε: «Είδαμε να βάζουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα, να μιλάμε για πρωτοβουλίες. Ανταποκρίθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, βιάστηκε να κάνει όλες αυτές τις συναντήσεις με τα λεγόμενα ηγετικά στελέχη. Μου θύμισε συναντήσεις καπεταναίων με οπλαρχηγούς άλλων εποχών.»

Δεν αμφισβητώ ότι αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει. Και με όρους αυτοκριτικούς και απολογιστικούς για το τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά τα τελευταία δύο χρόνια, ποια είναι τα προβλήματα, αλλά και με όρους μέλλοντος, τι ΠΑΣΟΚ θέλουμε, με ποια πολιτική ατζέντα θα πάει το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, πως θα αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη του σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

Χρ.Παπουτσής: Εθνικό κεφάλαιο ο Παπανδρέου

«Κάθε συζήτηση για θέματα διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει σοβαρά επιχειρήματα και επομένως είναι ανεύθυνη» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής σε σχετικές ερωτήσεις που δέχθηκε για το αν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος.

«Διαφορετικές θα είναι οι εξελίξεις και στο ΠΑΣΟΚ και στην Ελλάδα αν η χώρα διασωθεί και διαφορετικές θα είναι αν η χώρα έχει πτωχεύσει» τόνισε, λέγοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελεί εθνικό κεφάλαιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024