Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατ' αρχήν συμφωνία Παπανδρέου - Σαμαρά για την κυβέρνηση συνεργασίας

Κατ’ αρχήν συμφωνία Παπανδρέου – Σαμαρά για την κυβέρνηση συνεργασίας

Σε συμφωνία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια το βράδυ της Κυριακής. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα επικοινωνία το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.

Σε συμφωνία για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης συνεργασίας κατέληξαν ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια το βράδυ της Κυριακής.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα επικοινωνία το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να καθορίσουν το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης, καθώς και τα μέλη του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη διάρκεια της κρίσιμης συνάντησης μεταξύ Γ.Παπανδρέου και Αντ.Σαμαρά το βράδυ της Κυριακής συζητήθηκε το πρόσωπο που θα ηγείται της νέας κυβέρνησης και υπήρξε συμφωνία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μεταξύ των ονομάτων που συζητήθηκαν είναι αυτό του πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος έκανε λόγο για «ιστορική ημέρα, γιατί νίκησε η Ελλάδα».

Ο κ. Μόσιαλος παρατήρησε ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και μετά το τέλος της, οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς συνομίλησαν κατ’ ιδίαν για λίγο. Η επόμενη επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών που θα αφορά το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ικανοποιημένα εμφανίζονται τα στελέχη της ΝΔ από τις εξελίξεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

«Η πρώτη φάση πήγε καλά, ο κ. Παπανδρέου παραιτήθηκε όπως ήταν ο πρώτος όρος που είχαμε θέσει» δήλωσε στέλεχος του ηγετικού επιτελείου και πρόσθεσε: «Τώρα πρέπει να δούμε την δεύτερη φάση που είναι σε εξέλιξη».

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

«Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα, ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευση κ. Αντώνης Σαμαράς

»Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και το χρονικό πλαίσιο που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση εκπροσώπων των δύο πλευρών.

»Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης.

»Αύριο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».

* Η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια ματαιώθηκε, λόγω των αρνήσεων του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουν σε αυτήν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024