Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια

Τη μορφή των κινητοποιήσεών τους θα καθορίσουν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, στη συνεδρίαση των διοικήσεων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ. Κάποιες από τις κινητοποιήσεις τους αναμένεται να είναι σε συντονισμό και με άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ.

Τη μορφή των κινητοποιήσεών τους θα καθορίσουν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια, στη συνεδρίαση των διοικήσεων της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ένωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

Αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση.

Κάποιες από τις κινητοποιήσεις τους αναμένεται να είναι σε συντονισμό και με άλλες εισηγμένες ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΗ.

Με μία ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, οι δύο συνδικαλιστικές ενώσεις, ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ χαρακτηρίζουν «έκτρωμα» το πολυνομοσχέδιο και τονίζουν ότι η κυβέρνηση προχωρεί σε «πολιτικό και συνταγματικό πραξικόπημα».

Οι συνδικαλιστές προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις και αναφέρουν ότι «η κυβέρνηση ισοπεδώνει θεσμούς και κατακτήσεις, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις, διαλύει ό,τι έχει απομείνει σε μισθούς και συντάξεις και βυθίζει την κοινωνία στην ανεργία και τη γενικευμένη φτώχεια».

Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που δημιουργεί δυσλειτουργίες στα λιμάνια είναι αυτή που περιορίζει το ύψος των αποδοχών των εργαζομένων με αποτέλεσμα να μην καταβάλλονται όσες υπερωρίες αντιστοιχούν, ώστε το λιμάνι να λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και τα Σαββατοκύριακα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024