Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά που σάρωσε παραγκούπολη στην Κένυα

Δεκάδες νεκροί από πυρκαγιά που σάρωσε παραγκούπολη στην Κένυα

Τουλάχιστον 75 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι, όταν πετρέλαιο διέρρευσε σε ανοιχτό υπόνομο, και ανεφλέγη πιθανώς επειδή κάποιος πέταξε αναμμένο τσιγάρο στο αποχετευτικό δίκτυο. Στην παραγκούπολη εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές με τους Κενυάτες να προσπαθούν απεγνωσμένα να γλιτώσουν από τις φλόγες. Τα τοπικά δίκτυα κατέγραψαν εικόνες από αποτεφρωμένες σορούς στο ποτάμι της πόλης, εκεί όπου έτρεξαν ελπίζοντας να σωθούν. Δεκάδες οι τραυματίες με βαριά εγκαύματα.

Τουλάχιστον 75 νεκροί και άλλοι τόσοι τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός πυρκαγιάς που ξέσπασε τη Δευτέρα σε παραγκούπολη του Ναϊρόμπι, όταν πετρέλαιο διέρρευσε σε ανοιχτό υπόνομο, και ανεφλέγη πιθανώς επειδή κάποιος πέταξε αναμμένο τσιγάρο στο αποχετευτικό δίκτυο.

Στην παραγκούπολη εκτυλίχθηκαν δραματικές σκηνές με τους Κενυάτες να προσπαθούν απεγνωσμένα να γλιτώσουν από τις φλόγες. Τα τοπικά δίκτυα κατέγραψαν εικόνες από αποτεφρωμένες σορούς στο ποτάμι της πόλης, εκεί όπου έτρεξαν ελπίζοντας να σωθούν.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, η φωτιά ξέσπασε όταν πετρέλαιο από δεξαμενή που ανήκει στην εταιρεία Kenya Pipeline Company διέρρευσε στο ανοιχτό αποχετευτικό δίκτυο που διασχίζει την παραγκούπολη.

Κάτοικοι προσπάθησαν να μαζέψουν με φτυάρια το πετρέλαιο, το οποίο πιθανότατα ανεφλέγη όταν κάποιος πέταξε αναμμένο τσιγάρο στο αποχετευτικό δίκτυο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι περισσότεροι από 100 από την έκρηξη που σημειώθηκε στη βιομηχανική περιοχή Λούνγκα Λούνγκα της πρωτεύουσας της Κένυας. Ωστόσο ο Ερυθρός Σταυρός αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών, ανακοινώνοντας ότι ήταν 75.

Δυνάμεις της αστυνομίας και άνδρες του στρατού απέκλεισαν την περιοχή, καθώς οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο της φλόγες που περικύκλωσαν την παραγκούπολη -ανάμεσα στο κέντρο του Ναϊρόμπι και το αεροδρόμιο.

Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 80 άτομα με βαριά εγκαύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024