Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων στο στόχαστρο της τρόικας

Η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων στο στόχαστρο της τρόικας

Η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τρόικας. Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ξεκινούν σήμερα, Τρίτη, τον ενδιάμεσο έλεγχο της εφαρμογής του Μνημονίου από την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενημερωθούν για τα μέτρα περιορισμού των δαπανών των δημόσιων επιχειρήσεων και την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης των ΔΕΚΟ.

Η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και η πορεία των αποκρατικοποιήσεων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τρόικας.

Τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ ξεκινούν σήμερα, Τρίτη, τον ενδιάμεσο έλεγχο της εφαρμογής του Μνημονίου από την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενημερωθούν από τον Ειδικό Γραμματέα Γιώργο Κυριακό για τα μέτρα περιορισμού των δαπανών των δημόσιων επιχειρήσεων και την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης των ΔΕΚΟ.

Σημειώνεται πως για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων στις δημόσιες επιχειρήσεις η κυβέρνηση έχει ήδη μειώσει τις πρωτογενείς αμοιβές (τον βασικό μισθό) στις δημόσιες επιχειρήσεις κατά τουλάχιστον 10% σε επίπεδο της κάθε εταιρείας, έχει περιορίσεις τις δευτερογενείς αμοιβές στο 10% των πρωτογενών αμοιβών σε επίπεδο της κάθε εταιρείας, έχει ορίσει ανώτατο όριο μικτών αποδοχών 4.000 ευρώ τον μήνα (12 μισθοί ετησίως), έχει αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών κατά τουλάχιστον 30% και έχει προσδιορίσει ενέργειες που περιορίζουν τις λειτουργικές δαπάνες των δημοσίων επιχειρήσεων μεταξύ 15% και 25%.

Στόχος είναι τα μέτρα αυτά να αποφέρουν ετήσια δημοσιονομική εξοικονόμηση τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το 2010.

Στο επίκεντρο της συνάντησης με την τρόικα θα βρεθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για την αναδιάρθρωση του δικτύου συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ), οι τελευταίες πληροφορίες σχετικά με τους λογαριασμούς των δημοσίων επιχειρήσεων που έχουν καταταγεί στη γενική κυβέρνηση, αλλά και οι θεσμικές πρωτοβουλίες για τις αλλαγές στη διακυβέρνηση των δημόσιων επιχειρήσεων, με στόχο την υιοθέτηση πρακτικών διαχείρισης σύμφωνα με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές.

Μετά από την Ειδική Γραμματεία ΔΕΚΟ το χαμηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας θα έχει συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Αναδιαρθρώσεων-Αποκρατικοποιήσεων Γ. Χριστοδουλάκη.

Στην εν λόγω συνάντηση θα εξετασθεί η πορεία καταγραφής των κρατικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών σε εισηγμένες ή μη εισηγμένες επιχειρήσεις, και των εμπορικά αξιοποιήσιμων ακινήτων, η πορεία επιλογής οικονομικών συμβούλων για τη δημιουργία χαρτοφυλακίων ακινήτων και ο σχεδιασμός των ώριμων αποκρατικοποιήσεων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024