Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα λεωφορεία επιβιβάζονται από τις 4 Απριλίου οι νέοι ελεγκτές του ΟΑΣΑ

Στα λεωφορεία επιβιβάζονται από τις 4 Απριλίου οι νέοι ελεγκτές του ΟΑΣΑ

Σε εφαρμογή τίθεται από τις 4 Απριλίου η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών για τον περιορισμό των «τζαμπατζήδων» στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πρόκειται για ένα ειδικό σώμα, που θα φέρει στολή και σήμα. Θα είναι εφοδιασμένο με laptop το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την Εφορία. Παράλληλα το υπουργείο προχωρά στην υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Σε εφαρμογή τίθεται από τις 4 Απριλίου η νέα πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών για τον περιορισμό των «τζαμπατζήδων» στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με το Βήμα, πρόκειται για ένα ειδικό σώμα, που θα φέρει στολή και σήμα. Θα είναι εφοδιασμένο με laptop το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την Εφορία.

«Στόχος τους είναι η πρόληψη και ο έλεγχος» εξήγησε ο γγ του υπουργείου Υποδομών και Χάρης Τσιόκας, ο οποίος αποκάλυψε ότι το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας των ελεγκτών αυτών με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία.

Με δυο λόγια δεν θα μπορούν να συλλαμβάνουν τους παραβάτες, αλλά εάν χρειασθεί θα ζητούν τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Προς το παρόν θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις και θα επιβάλλουν πρόστιμο (περίπου 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου) για το οποίο θα ενημερώνεται απευθείας η Εφορία μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Προχωρά το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αποφασισμένη να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προκειμένου να παταχθεί η εισιτηριοδιαφυγή στις αστικές συγκοινωνίες, φέρεται η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ήδη τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των εταιρειών που απαρτίζουν τον κορμό των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, συνεδρίασαν και αποφάσισαν νομίμως να εξουσιοδοτήσουν τον ΟΑΣΑ να διεξάγει διεθνή διαγωνισμό για το σύστημα συλλογής κομίστρου, με εγγύηση ότι δεν θα θιγεί καμιά θέση εργαζομένου.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ αντιδρούν στην απόφαση του ΟΑΣΑ να προχωρήσει στην εκχώρηση, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα), κερδοφόρων υπηρεσιών των αστικών συγκοινωνιών.

Οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του ΟΑΣΑ πήρε απόφαση να παραχωρήσει μέσω ΣΔΙΤ το «αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου», χωρίς να λαμβάνονται υπόψη ούτε οι ιδιαιτερότητες του κάθε φορέα, ούτε οι υπάρχοντες εργαζόμενοι που υποστηρίζουν σήμερα το όλο σύστημα έκδοσης, ακύρωσης, είσπραξης και διακίνησης των εισιτηρίων, ούτε αυτών που εργάζονται στην τεχνική υποστήριξη λειτουργίας και συντήρησης των εκδοτικών και ακυρωτικών μηχανημάτων.

Απαντώντας στις καταγγελίες των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, το υπουργείο σημειώνει ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων που μετέχουν στα ΔΣ κλήθηκαν, όπως προβλέπεται, 48 ώρες νωρίτερα, αλλά σε κάποιες εταιρείες αρνήθηκαν να προσέλθουν και να συμμετάσχουν και εξέδωσαν ανακοίνωση με υπονοούμενα.

Κατά την άποψη του υπουργείου, αυτό σημαίνει προφανώς ότι δεν θέλουν να προχωρήσει το πρόγραμμα για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

«Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024