Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το υπουργείο Πολιτισμού θα καλύψει τις ζημιές που προκάλεσαν οι χούλιγκαν στο Θέατρο Τέχνης

Το υπουργείο Πολιτισμού θα καλύψει τις ζημιές που προκάλεσαν οι χούλιγκαν στο Θέατρο Τέχνης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο βίας που σημειώθηκε στο Θέατρο με αφορμή την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης».

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον διευθυντή του Θεάτρου Τέχνης Διαγόρα Χρονόπουλο είχε νωρίς το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, λίγες ώρες μετά το πρωτοφανές επεισόδιο βίας που σημειώθηκε στο Θέατρο με αφορμή την παράσταση «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης» (σκηνοθεσία Κωστής Καπελώνης).

Ο κ. Γερουλάνος δεσμεύτηκε να καλυφθεί όλο το ποσό των ζημιών που υπέστη το θέατρο από το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γερουλάνος θα παρακολουθήσει την παράσταση αμέσως μετά την επιστροφή του από το ταξίδι του στο Ισραήλ.

Θα υπάρχει φρούρηση του θεάτρου από την αστυνομία καθ’ όλη την διάρκεια των παραστάσεων.

«Το θέατρο δεν είναι γήπεδο» φέρεται να είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

«Είναι εξοργιστικό και εξωπραγματικό να γίνεται μια επίθεση σε ένα έργο τέχνης άνευ λόγου. Το περιεχόμενο του έργου δεν έχει καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Επειδή αναφέρεται στον τίτλο μία ομάδα, κάποιοι από κάποια άλλη ομάδα θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν επιθέσεις μέσα στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα θέατρο, σε ένα χώρο τέχνης» ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» Κωστής Καπελώνης, για τα επεισόδια.

«Οι καταστροφές δεν είναι πολύ μεγάλες και ούτε είναι τέτοιες που μπορούν να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της παράστασης, ώστε να πρέπει να ακυρωθεί» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση του ΥΠΠΟΤ ν’ αναλάβει όλη την οικονομική κάλυψη των ζημιών που υπέστη το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, ο Κωστής Καπελώνης σημείωσε πως «είναι πολύ θετικό να ανταποκρίνονται και κάποιοι άνθρωποι από τον πολιτισμό γι αυτό το γεγονός, γιατί δεν είναι θέμα αθλητικό, έτσι όπως νομίζω παρουσιάζεται ή αστυνομικό, είναι καθαρά πολιτιστικό πρόβλημα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024