Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρία C-130 αναχωρούν για την Αίγυπτο προς επαναπατρισμό όσων Ελλήνων το επιθυμούν

Τρία C-130 αναχωρούν για την Αίγυπτο προς επαναπατρισμό όσων Ελλήνων το επιθυμούν

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το πρωί της Τρίτης αναχωρούν τρία αεροσκάφη C-130 για την Αλεξάνδρεια προς επαναπατρισμό όσων Ελλήνων πολιτών το επιθυμούν. Στην Αλεξάνδρεια οι Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν ανέρχονται σε 200, ενώ μικρότερος είναι ο αριθμός στο Κάιρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το πρωί της Τρίτης αναχωρούν τρία αεροσκάφη C-130 για την Αλεξάνδρεια προς επαναπατρισμό όσων Ελλήνων πολιτών το επιθυμούν.

Την επιχείρηση επαναπατρισμού θα συντονίσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης, ο οποίος θα επιβαίνει του πρώτου αεροσκάφους που θα αναχωρήσει από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Στην Αλεξάνδρεια οι Έλληνες που επιθυμούν να επιστρέψουν ανέρχονται σε 200.

Στην παροικία του Καΐρου, λιγότεροι είναι οι ομογενείς που ανησυχούν. Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής, δήλωσε ότι προς το παρόν μόνο έξι εκπαιδευτικοί και όχι περισσότεροι από δέκα πάροικοι έχουν εκφράσει επίσημο αίτημα να επαναπατριστούν.

Τα γραφεία και των δύο ελληνικών κοινοτήτων σε Κάιρο και Αλεξάνδρεια παραμένουν ανοικτά, στο πλαίσιο των ωρών που επιτρέπει το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας που έχει επιβάλει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, για να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε ζήτημα προκύψει για τους παροίκους.

Οι Έλληνες σε όλη την Αίγυπτο υπολογίζονται σε 2.500, είτε οικογένειες με ρίζες στη χώρα είτε επιχειρηματίες.

Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean και της Olympic προς Κάιρο, καθώς το αεροδρόμιο δεν έχει κλείσει.

Στην πτήση της Aegean, που προσγειώθηκε το μεσημέρι στο Ελ.Βενιζέλος, βρίσκονταν εκπαιδευτικοί από το Κάιρο, που κατήγγειλαν πως δεν ήξεραν τι να κάνουν. Η πτήση της Olympic προσγειώθηκε στην Αθήνα αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ερώτηση για το θέμα των εκπαιδευτικών στην Αίγυπτο κατέθεσε στην υπουργό Παιδείας ο Ά.Σπηλιωτόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία, ρωτώντας σε τι μέτρα προέβη το υπουργείο για το ζήτημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024