Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα κρουαζιερόπλοια «δένουν» τώρα στο Κατάκολο

Τα κρουαζιερόπλοια «δένουν» τώρα στο Κατάκολο

Εναλλακτικούς προορισμούς ώστε να αποφύγουν το λιμάνι του Πειραιά και τις περιπέτειες λόγω κινητοποιήσεων αναζητούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες. Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου 360 κρουαζιερόπλοια έχουν προγραμματίσει προσεγγίσεις στο λιμάνι Κατάκολο για το διάστημα από 15 Μαρτίου ως 15 Νοεμβρίου 2010, καταγράφοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με το 2009.

Εναλλακτικούς προορισμούς ώστε να αποφύγουν το λιμάνι του Πειραιά και τις περιπέτειες λόγω κινητοποιήσεων αναζητούν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι τουριστικοί πράκτορες πλέον δεν διαφημίζουν προσέγγιση στον Πειραιά και βόλτα στην Ακρόπολη αλλά αποβίβαση στο Κατάκολο και ξενάγηση στην Αρχαία Ολυμπία.

Το αποτέλεσμα είναι το λιμάνι στο Κατάκολο μετά και την αναβάθμισή του να γνωρίζει πιένες, αντίθετα με τον Πειραιά και την Αθήνα όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη μείωση σε ποσοστά αφίξεων ξένων τουριστών αλλά και η μεγαλύτερη πτώση στα έσοδα τους πρώτους πέντε μήνες του χρόνου.

Είναι χαρακτηριστικό πως περίπου 360 κρουαζιερόπλοια έχουν
προγραμματίσει προσεγγίσεις στο
λιμάνι Κατάκολο για το διάστημα από 15 Μαρτίου ως 15 Νοεμβρίου 2010,
καταγράφοντας αύξηση 20% σε σύγκριση με το 2009.

Υπολογίζεται ότι οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων εφέτος θα ξεπεράσουν τους 900.000 (το 2009 ήταν 740.000), όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου στο Κατάκολο Δ. Αποστολόπουλος, ενώ προσθέτει ότι υπάρχουν και έκτακτα δρομολόγια.

Ο Μάιος και ο Οκτώβριος εμφανίζουν τη μεγαλύτερη κίνηση, ενώ για ποσοστό 15% των επιβατών το Κατάκολο είναι ο μοναδικός προορισμός που επισκέπτονται στην Ελλάδα. Από την άλλη ένα ποσοστό 35% έχουν έλθει ξανά, ακολουθώντας άλλο δρομολόγιο κρουαζιέρας.

Ο μέσος όρος παραμονής των πλοίων είναι οι 7 ώρες και στο διάστημα αυτό οι επιβάτες (Ιταλοί, Ισπανοί, Γερμανοί, Γάλλοι) επισκέπτονται την Αρχαία Ολυμπία ή τις κοντινές παραλίες. Επίσης ένα μέρος του πληρώματος, περίπου 36.000 (τα πληρώματα υπολογίζονται το 2009 στις 180.000) μένουν στο Κατάκολο, όπου ψωνίζουν από τα τοπικά καταστήματα.

Ο κ. Αποστολόπουλος ωστόσο επισημαίνει ελλείψεις στις υποδομές του λιμανιού, ενώ προσθέτει την έλλειψη συγχρονισμού στα ωράρια άφιξης των κρουαζιερόπλοιων με τον σιδηρόδρομο ο οποίος μεταφέρει τους επισκέπτες στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και το μουσείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024